A gdje je Maldini? Roberto Carlos izabrao najboljeg lijevog beka u historiji

Legendarni Brazilac

A gdje je Maldini? Roberto Carlos izabrao najboljeg lijevog beka u historiji

Admin Čaušević

Roberto Carlos se smatra najboljim lijevim bekom u historiji zajedno sa Paulom Maldinijem, ali čuveni Brazilac ima drugačije mišljenje. 


Dok je igrao fudbal u svijetu nije bilo ofanzivnijeg lijevog beka od Carlosa. Odbrana mu nije bila jača strana, dok je u fazi napada bio i više nego odličan. Nevjerovatna brzina i snažni šut su mu bile jača odluka.

U klupskom i reprezentativnom fudbalu je osvojio sve što se može osvojiti, ali interesantno da sebe ne smatra najboljim lijevim bekom.

Carlos je za najboljeg ikada na toj poziciji izabrao Marcela koji se nedavno oprostio od Real Madrida gdje je igrao 15 godina.

"Marcelo je prema mom mišljenju najbolji lijevi bek u historiji. On to zna, mnogo sam pričao s njim", rekao je 49-godišnjak.

"Šteta je što napušta Real. Još uvijek nije završio karijeru. Nastavlja i dalje da igra fudbal, sigurno ima četiri ili pet godina karijere", dodao je Carlos koji je s Marcelom igrao zajedno jednu sezonu.

COPA90 Twitterren:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marcelo je s Realom osvojio 25 titula i zaista je bio fantastičan na svojoj poziciji, ali da li je najbolji svih vremena to je već diskutabilno.

Kada se spominju lijevi bekovi svakako je nezahvalno spomenuti legedarnog Paula Maldinija koji je trajao duže od dvije decenije i briljirao je u Milanu i dresu reprezentacije Italije.

Top Komentari

vence
A jbga, Maldini je nekako mnogo vise kao stoper ostao upamcen
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi