Spektakl sa 22 gola: Ronaldinhov tim odmjerio snage sa timom Roberta Carlosa

Sjajan meč

Spektakl sa 22 gola: Ronaldinhov tim odmjerio snage sa timom Roberta Carlosa

Edmir Škorić

Na utakmici u Miamiju nastupile su velike nogometne zvijezde, ali i zvijezde ostalih sportova.

Iako se radilo o revijalnoj utakmici, igrači obje momčadi nisu bile bez motiva. Igralo se za gol više, da bi na kraju ovaj spektakl u američkom Fort Lauderdaleu u Miamiju završio rezultatom 12:10 u korist ekipe koju je predvodio legendarni Roberto Carlos.

Utakmica pod nazivom "The Beautiful Game" bila je podijeljena na dva tima - Ronaldinhov i tim Roberta Carlosa, a s njima su nastupale i mnoge druge zvijezde i legende poput Rivalda, Cafua, Higuite, zatim aktuelni nogometaši kao Pogba, Dybala, Vinicius i Alphonso Davies.

Prisutni su bili i drugi, poput NFL zvijezde Chada Johnsona, košarkaškog trenera Stevea Nasha i košarkaša Miamija Jimmyja Butlera, dok je prisutne zabavljao svojim pjsemama Rauw Alejandro.

Ronaldinhov prvi tim: Rene Higuita, Aldair, Rafael Marquez, Diego Lugano, Ronaldinho, Paulo Dybala, Paul Pogba, Blaise Matuidi, Rauw Alejandro, Vinicius Junior, Patrick Kluivert

Tim Roberta Carlosa: Mimmo Conte, Cafu, Arturo Vidal, Carlos Valderrama, Rivaldo, Alphonso Davies, Radamel Falcao, Nani, David Trezeguet

Susret je bio vrlo popularan među američkim navijačima. Organizatori su već najavili da će se idućih godina igrati još utakmica ovog tipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi