Legendarni Roberto Carlos se vratio fudbalu, ali sve je iznenadio njegov izgled

Dosta se zapustio

Legendarni Roberto Carlos se vratio fudbalu, ali sve je iznenadio njegov izgled

Haris Zilić

Legendarni Roberto Carlos danas se vraća na fudbalske terene.

Brazilac će odigrati dugo najavljivanu utakmicu za Bull in the Barne United iz Shwerburya.

Legendarni fudbaler se vraća iz penzije i nastupat će za svega pet funti što je potvrdio i sekretar kluba "Bull in the Barne United".

"Platili smo pet funti da jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu potpiše za nas. Roberto Carlos će igrati za našu ekipu u februaru i nastupit će na jednoj od utakmica. Niko nije vjerovao da će se ovo desiti, ovo je kao san", rekao je Matthew Browin za BBC.

Carlos je izašao na zagrijavanje pred današnju utakmicu, ali daleko je od forme po kojoj je bio prepoznatljiv. Kao da po završetku karijere nije vodio računa o svom tijelu i mnoge je iznenadio njegov izgled. Dosta se zapustio, što se može vidjeti na priloženoj fotografiji.

Roberto Carlos is playing for Shrewsbury side Bull in the Barne United today as part of a raffle to help disadvantaged young people. He didn't make the starting 11 😅

Posted by ESPN FC on Friday, March 4, 2022
Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 48-godišnji fudbaler je kupljen preko eBayja na aukciji u kojoj su učestvovali i drugi timovi, a na kraju je kupljen za pet funti.

Aukcija na eBayju organizovana je u humanitarne svrhe, a Roberto Carlos je oduševio sve odlukom da bude dio ove akcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi