Roberto Carlos se vraća iz penzije: Engleski pub tim ga kupio za samo pet funti na eBayju!

Igrat će jedan meč ovog mjeseca

Roberto Carlos se vraća iz penzije: Engleski pub tim ga kupio za samo pet funti na eBayju!

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos nakon šest godina vratit će se iz penzije i zaigrati u Engleskoj.

Carlos je svoju karijeru završio početkom 2016. godine kada je igrao u Indiji za Delhi Dynamos, ali šest godina kasnije svi su iznenađeni kada je objavljeno da se legendarni Brazilac vraća na teren.

Fudbalska javnost sinoć je bila u šoku nakon što je objavljeno da će Roberto Carlos ponovo zaigrati i to na amaterskom nivou u Engleskoj.

Naime, Carlos je potpisao za pub ekipu iz Shropshirea i igrat će ovog mjeseca za ovaj tim. Brazilac se vraća iz penzije i nastupat će za svega pet funti što je potvrdio i sekretar kluba "Bull in the Barne United".

"Platili smo pet funti da jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu potpiše za nas. Roberto Carlos će igrati za našu ekipu u februaru i nastupit će na jednoj od utakmica. Niko nije vjerovao da će se ovo desiti, ovo je kao san", rekao je Matthew Browin za BBC.

Ovaj 48-godišnji fudbaler je kupljen preko eBayja na aukciji u kojoj su učestvovali i drugi timovi, a na kraju je kupljen za pet funti. Dogovoreno je da će Roberto Carlos nastupiti na jednoj utakmici ovog mjeseca.

Aukcija na eBayju organizovana je u humanitarne svrhe, a Roberto Carlos je oduševio sve odlukom da bude dio ove akcije.

"Uzbuđen sam što ću igrati za Bull in the Barne United u Shrewsburyju i to je ustvari blizu Birminghama gdje sam prije 30 godina skoro potpisao ugovor. Nadam se da ću im pomoći u utakmici u kojoj budem igrao", rekao je Carlos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi