Krio se kao malo dijete: Mnogi su se zgrozili, ali Carlos ne može protiv onog što je jače od njega

Scena sa poluvremena meča Brazil - Švicarska

Krio se kao malo dijete: Mnogi su se zgrozili, ali Carlos ne može protiv onog što je jače od njega

A. Čaušević

Neke od najvećih brazilskih legendi borave u Kataru gdje prate reprezetnaciju svoje zemlje u pohodu na šestu titulu prvaka svijeta. Plasman u osminu finala je već bukiran i to nakon pobjede nad Švicarskom te Selecao nakon uvodna dva kola ima maksimalan učinak.

Sa tribina 974 stadiona ne toliko dopadljivu utakmicu između Brazila i Švicarske pratili su između ostalih Roberto Carlos, Ronaldo da Lima, Kaka i Cafu koji su sjedili jedan pored drugog. 

Brazilci su na kraju slavili minimalan trijumf. Odlučio je gol Casemira iz finiša utakmice koji je južnoameričkoj selekciji donio prolazak u osminu finala. 

Prvo poluvrijeme je bilo poprilično dosadno, a na poluvremenu gosti u VIP loži su imali priliku da se osvježe, obave fiziološke potrebe ili nešto drugo.

To je bio i slučaj sa Robertom Carlosom koje je jedan od navijača snimio u "neugodnoj situaciji", što pokazala i reakcija čuvenog lijevog beka. 

Oglasi

Carlos je poznat po tome da je tokom karijere volio lude zabave, te me u konzumiranje alkohola i pušenje cigareta uopšte nisu bili strana pojava. 

Bez cigareta ne može ni danas. Želja za duhanom je jednostavno veća od njega što se vidjelo i u jednom od prolaza 974 stadiona.

Naime, Carlos je odlučio za zapali cigaretu u svom društvu, ali kada ga je jedan od navijača pozvao da se pozdravi, Brazilac je kutiju sakrio u džep.

Sve je na neki način izgledalo poput scene u kojoj djeca od roditelja sakrivaju da su počeli pušiti te kriju cigarete.

Inače, Carlos je bio član posljednje generacije koja je Brazilu donijela zlato. Bilo je to 2002. godine u Japanu kada je u finalu savladana Njemačka.

U igračkim danima Ronaldo mu je bio nerazdvojni prijatelj, o njihovim ludim provodima iz vremena dok su igrali u Realu se priča i danas. Ali kada bi kročili na teren pokazivali bi vrhunsku klasu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da su i poslije odlaska u penziju Ronaldo i Carlos ostali u dobrim odnosima te se vrlo često druže, a da li organizuju zabave kao nekad. To je već teško reći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti