Roberto Firmino već 'prekucava igricu' u Saudijskoj Arabiji

Dva gola za 10 minuta

Roberto Firmino već 'prekucava igricu' u Saudijskoj Arabiji

Midhat Šljivak

Al Ahli i Al Hazem otvorili su novu sezonu u Saudijskoj Arabiji, a već nakon 10 minuta igre sjajni brazilski napadač Roberto Firmino je postigao dva pogotka.

Al Ahli je nakon 10 minuta igre napravio dva gola prednost protiv Al Hazema u duelu 1. kola saudijskog prvenstva. Oba gola zabio je Roberto Firmino.

Prvi gol 31-godišnji napadač postigao je u sedmoj minuti. Odlično je glavom reagovao na ubačaj Majrashija i postigao je pogodak za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1690063441858338816[/twitter]

Samo tri minute kasnije već je 2:0. Ovog puta Firmino je na pravom mjestu na ubačaj Riyada Mahreza i Al Ahli već nakon deset minuta igre pokazuje da će ove sezone biti kandidat za sami vrh tabele.

Oglasi

Ovaj tim je u ljetnom prijelaznom roku dobio velika pojačanja. Pored Firmina stigao je Riyad Mahrez, zatim Allan Saint-Maximin, Edouard Mendy, Franck Kessie, te Roger Ibanez.

Al Ahli je kroz historiji tri puta bio prvak Saudijske Arabije. Posljednji put titulu su uzeli 2016. godine.

Ove sezone konkurencija je jača nego ikad, ali ovaj tim raspolaže sa zaista velikim zvijezdama od kojih se očekuje mnogo.

Krenuli su odlično, Firmino je za sada u prvom planu, a šta li će tek biti kada se i drugi naviknu.

Saudijci su ovog ljeta doveli brojne zvijezde. Prvenstvo će biti jače nego ikad, a oči cijelog svijeta će biti uperene u neke od najboljih igrača koji su prihvatili poziv novca iz ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi