Otišao u Saudijsku Arabiju pa se siromašnom selu hvalio bogatstvom, sudbina ga je surovo kaznila

Saudijci bez milosti

Otišao u Saudijsku Arabiju pa se siromašnom selu hvalio bogatstvom, sudbina ga je surovo kaznila

Admin Čaušević
Teme:

Saudijci su proteklih sedmica obavili veliki broj zvučnih transfera, niz zvijezda je evropski kontinent zamijenilo arapskim poluostrvom što je donijelo i prve žrtve među stranim fudbalima koji su do sada igrali u Saudijskoj Arabiji. 

Transferi i dovođenje velikih zvijezda klubova iz Saudijske Arabije nastavlja se nesmanjenom brzinom. Posljednji veliki posao je obavljen ovog vikenda, a nedostaje još samo službena potvrda.

Franck Kessie je dobio monstruznu ponudu te je odlučio da napusti Barcelonu i svkoju karijeru nastavi u ligi u kojoj se između ostalih takmiče bivši osvjači Zlatne lopte Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

S 26 godina, veznjak Obale Bjelokosti pridružio se Al Ahliju i tako postao peto veliko pojačanje kluba iz Džede u ovom prijelaznom roku.

Prethodno, nakon što je besplatnim transferom osiguranpotpisa Roberta Firmina iz Liverpoola Al Ahly je iskeširao dobar novac za transfere kao i za ogromne plate igrača poput Edouarda Mendyja (Chelsea), Riyada Mahreza (Manchester City) i Allan Saint-Maximin (Newcastle).

Oglasi

Dolazak Kessijea neće biti posljednji veliki potpis s obzirom da je Al Ahli u poodmaklim pregovorima s Atletico Madridom za Marcosa Llorentea.

Transformacija saudijskog prvenstva u pozornicu za velike zviejzde značila je da im neko drugi mora prepustiti mjesto u rosteru, također s obzirom na to da u Saudi Pro League takimčenu postoji gornja granica za strane igrače koji se mogu prijaviti

Tako je Al Ahli morao otpustiti neke igrače pošto je maskimalni broj stranaca u timu osam, a za utakmicu ih može konkuristi ukupno sedam.

Oglasi

Zeleno-bijeli klub je zato topustio Modoua Barrowa koji je u Al Ahli stigao tek prije nekoliko mjeseci.

Ovaj 30-godišnji napadač igrao je za Swansea tri godine u Premiershipu između 2014. i 2017., a zatim je nosio dresove Readinga u Championshipu, Denizlispora u Turskoj i Jeonbuk Hyundaija u Južnoj Koreji.

Barrow je napustio ekipu iz Južne Koreje početkom godine, potpisavši 16. januara za Al Ahli. Gambijski internacionalac mislio je da se dobro snašao, ali sudbina je za njega imala drugi plan.

Kada je potpisao za Al Ahli mislio je da je riješio sve svoje životne probleme, u svoje siromašno selo stigao je sa luksuznim automobilom kako bi se pohvalio svojim bogatstvom, međutim nekoliko mjeseci kasnije ostao je bez posla i sada mora tražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi