Do zadnjeg dana vjerovali da ostaje: "Zezali smo se, a onda je on sjeo s nama i postao ozbiljan"

Firmino napušta Liverpool na ljeto

Do zadnjeg dana vjerovali da ostaje: "Zezali smo se, a onda je on sjeo s nama i postao ozbiljan"

Endin Čaušević

Brazilski napadač Roberto Firmino prošlog vikenda odigrao je posljednju utakmicu u dresu Liverpoola na Anfieldu jer je odlučio na kraju ove sezone napustiti Redse. Njegovi saigrači su očekivali da će Firmino sigurno ostati, a Fabinho je otkrio koliko su svi bili iznenađeni na kraju njegovom odlukom.

Firmino je nakon osam godina odlučio da je vrijeme da napusti Liverpool i pronađe novi izazov u karijeri, a Anfield će napustiti kao slobodan igrač jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor.

Brazilac ove sezone nije bio previše standardan zbog čega nije iznenađujuća odluka da na kraju napusti klub i sreću potraži negdje drugo.

On je prošlog vikenda protiv Aston Ville odigrao na Anfieldu posljednji meč u dresu Liverpoola, a uz gromoglasan aplauz i ovacije s tribina na kraju je ispraćen s terena, te je jasno da je u tom klubu ostavio zaista ogroman trag.

Koliko je bila iznenađujuća odluka Firmina da napusti Liverpool najbolje je pokazao Fabinho koji je do zadnjeg trenutka vjerovao da će njegov sunarodnjak produžiti ugovor i ostati na Anfieldu.

Fabinho je izjavio da su u svlačionici bili sigurni da će Firmino ostati i da su ga svakodnevno zezali oko novog ugovora vjerujući da ostaje, a potom im je on saopštio da je donio odluku koja im se baš i neće svidjeti.

Oglasi

"Cijelu sezonu smo ga ispitivali kada će potpisati novi ugovor i bili smo sigurni da će to uraditi i ostati s nama. Zezali smo se na tu temu, ali on nikada nije ništa ozbiljnije govorio oko toga", priča Fabinho i nastavlja.

"On ima tek 31 godinu i može na ovom nivou još dugo da igra. Mlad je i sigurno da mu neće biti problem naći novi klub. Mi nismo očekivali da će ići i iznenadio nas je nedavno kada nam je saopštio svoju odluku".

"Zezali smo se oko toga, a onda je on sjeo s nama i postao ozbiljan i rekao nam da ide. nismo to zaista očekivali, ali poštujemo njegovu odluku i naravno da mu svi želimo ono najbolje u nastavku karijere".

Firmino je ove sezone imao "limitiranu" minutažu, ali svejedno je uspio da postigne deset golova i upiše pet asistencija na 24 utakmice u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Liverpool je stigao iz Hoffenheima na ljeto 2015. godine za 40 miliona eura i pokazao se kao fantastično pojačanje. S Redsima je osvojio sve što je mogao i sigurno da je u ovom klubu ostavio dubok trag.

Inače, Firmino je ponikao u Figueirenseu, a prije dolaska u Evropu igrao je još za brazilski Tombense iz kojeg je za četiri miliona eura stigao u Hoffenheim.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi