Suze Brazilca i špalir za oproštaj obilježile loš dan na Anfieldu

Emotivne scene na kraju

Suze Brazilca i špalir za oproštaj obilježile loš dan na Anfieldu

Edmir Škorić

Liverpool i Aston Villa podijelili su bodove u 37. kolu Premier lige odigravši 1:1, a jedini meč na golu za domaći tim postigao je Roberto Firmino.

Firmino je imao posljednji nastup i u stilu ga je okončao. Donio je svojoj ekipi bod, ali on Redsima po svemu sudeći neće biti dovoljan da se izbori Liga prvaka.

Brazilski reprezentativac je za Liverpool tako postigao 110. gol u 361. nastupu, a nakon utakmice priređen mu je špalir od strane igrača i članova stručnog štaba engleskog velikana.

Uz ovacije punog stadiona Firmino je napustio teren, ali bile su vidljive i suze na njegovom licu. Nije lako zaboraviti sve te godine provedene u Liverpoolu.

Osim njega, oproštaj su imali i drugi igrači poput Nabyja Keite, Oxlade-Chamberlaina i bivšeg kapitena Jamesa Milnera.

Oglasi

Nije poznato gdje nastavljaju karijeru, ali navodno je Firmino najbliže Barceloni i kao slobodan igrač sada može da izabere svoj novi tim.

Brazilski nogometaš je u Liverpool stigao 2015. godine iz njemačkog Hoffenheima. Plaćen je 29 miliona funti i definitivno će ostati upamćen među navijačima engleskog velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvojio je brojne trofeje među kojima su Premiership i Liga prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi