Firmino na kraju pokazao kakav je gospodin - spremio je posebne poklone za sve

Brazilac napustio Redse

Firmino na kraju pokazao kakav je gospodin - spremio je posebne poklone za sve

Edmir Škorić

Roberto Firmino se oprostio od Liverpoola na Anfieldu u 37. kolu prošlog vikenda nakon meča sa Aston Villom.

Upravo je Brazilac postigao pogodak za remi Liverpoola i Ville, a kasnije su mu saigrači priredili špalir, te ga dostojanstveno ispratili.

Uz ovacije punog stadiona Firmino je napustio teren, ali bile su vidljive i suze na njegovom licu. Nije lako zaboraviti sve te godine provedene u Liverpoolu.

Osim njega, oproštaj su imali i drugi igrači poput Nabyja Keite, Oxlade-Chamberlaina i bivšeg kapitena Jamesa Milnera.

Nije poznato gdje nastavljaju karijeru, ali navodno je Firmino najbliže Barceloni i kao slobodan igrač sada može da izabere svoj novi tim.

Za osam godina provedenih u Liverpoolu, dao je 110 golova uz 79 asistencija, te je osvojio englesko prvenstvo i Ligu prvaka.

Oglasi

Bivši napadač Hoffenheima će sutra protiv Southamptona imati posljednji nastup u dresu Liverpoola, ako bude uopšte i dobio šansu od menadžera Jurgena Kloppa.

Kako god, Firmino je htio da se zahvali saigračima i osoblju kluba, te je spremio 200 poklon kutija koje je podijelio na oproštajnoj zabavi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unutra je njegov potpisani dres, ali i slike i razne druge uspomene iz proteklih godina. Iako se dugo povezuje s Barcelonom, Firmino navodno ne želi ni riječ na tu temu iz poštovanja prema Liverpoolu.

Navodno mu direktor Milana Paolo Maldini sprema ugovor, a isto rade i u Barceloni. U svakom slučaju, ponuda neće neodstajati sjajnom 31-godišnjem napadaču.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Kasnis 5 dana,7 sati,44 min i 37 sekundi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi