Nakon otvorenog razgovora s Kloppom Firmino poručio da napušta Liverpool

U osam godina sedam trofeja s Redsima

Nakon otvorenog razgovora s Kloppom Firmino poručio da napušta Liverpool

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Roberto Firmino od ljeta neće biti igrač Liverpoola. Donio je odluku da kao slobodan igrač napusti Anfield, nakon što je prethodnih osam godina bio član kluba u kojem je osvojio sedam trofeja.

Firminu na kraju sezone 2022/23 ističe ugovor s Liverpoolom i, prema tvrdnjama novinara bliskih igraču, on je Liverpoolu saopćio da odlazi i da neće produživati ugovor.

Navodno je Brazilac održao razgovore lično s menadžerom Jurgenom Kloppom i rekao mu da će pronaći novi tim kako bi više igrao. Iako je bio godinama važan u sistemu Redsa, s vremenom je sve manje igrao, te je postao džoker s klupe.

Prema Florianu Plettenbergu iz Sky Germany, pouzdanom izvoru vijesti o transferima i novinaru povezanom s Firminovom agencijom, napadač je donio konačnu odluku.

Klopp je ranije jasno dao do znanja da želi da Firmino produži svoj ugovor s Redsima, istaknuvši ranije tokom godine kako smatra da dolazak Codyja Gakpoa u januaru neće imati utjecaja na budućnost Liverpoolovog broja 9.

Oglasi

Ali budući da nije dogovoren novi ugovor, čini se da je Firmino odlučio krenuti dalje, a povezivao se sa klubovima iz Italije, ali se spominje i odlazak na Bliski istok po neki bogati ugovor.

Ostaje za vidjeti kako će Firminov odlazak utjecati na Liverpoolove transfere ovog ljeta, a Klopp je priznao da su “promjene” na pomolu na kraju sezone.

Prioritet će biti novi vezni igrači, a neki vjeruju da će barem jedan novi stoper biti dodan u redove, ali Klopp bi mogao smatrati da je potreban dodatni napadač ako Firmino želi nastaviti dalje, iako je klub doveo nekoliko ofanzivaca u posljednja dva prijelazna roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi su imali dosta problema s povrijeđenim igračima, zbog čega su odavno otpali iz trke za prvaka Engleske, te je upitno mogu li na kraju izboriti i Ligu prvaka, od koje se polako opraštaju jer ih je Real Madrid nedavno razbio sa 5:2 na Anfieldu u prvom duelu osmine finala.

Ove sezone Firmino je postigao sedam golova uz tri asistencije na 16 utakmica u Premier ligi, a sa klubom je osvojio sedam trofeja, a najznačajnije su titula prvaka Engleske i Liga prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi