Majka Roberta Mancinija tvrdi da bi izabrala drugih 11, otvoreno prozvala dvije zvijezde

Komentarisala veliki neuspjeh Italije

Majka Roberta Mancinija tvrdi da bi izabrala drugih 11, otvoreno prozvala dvije zvijezde

Edmir Škorić

Roberto Mancini je u teškoj situaciji nakon što je njegova Italija razočarala i izgubila od Sjeverne Makedonije s 1:0 u polufinalu baraža u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Italijani jesu dominirali tokom cijelog susreta u Palermu, ali su primili gol u sudijskoj nadoknadi i ostali bez finala protiv Portugala, odnosno bez bilo kakvih šansi da se plasiraju na Mundijal u Katar, što je, priznat ćete, ravno tragediji.

Marianna Puolo, majka italijanskog selektora Mancinija, imala je zamjerki na početnih 11 njenog sina. Ona bi, za razliku od svog sina, u napad stavila Marija Balotellija.

“Mogli bismo sigurno igrati bolje, ali takav je nogomet. Sve je bilo u našim rukama, ali nažalost nismo bili dovoljno konkretni u napadu. Pozvala bih Marija Balotellija za utakmicu protiv S. Makedonije, jer je izuzetno jak dečko i niko ga ne može zaustaviti pred golom", rekla je Marianna.

Rekla je i zašto su se, po njenom mišljenju, Azzuri našli u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izdvojila je nesretnog veznjaka, koji je u kvalifikacijama protračio čak tri jedanaesterca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nažalost, napravili smo greške poput Jorginha. Nije on za sve kriv, ali ako promašiš tri penala, onda će naravno biti jako teško. Možda je Donnarumma mogao bolje intervenisati kod g ola, ali nema smisla o tome sada raspravljati", dodala je majka selektora Azzurra.

Bilo kako bilo, aktuelni prvak Evrope propustit će još jedno Svjetsko prvenstvo, a smatra se da će Roberto Mancini uskoro postati bivši i da će dobiti zamjenu.

Top Komentari

VenamaHrabrih
A šta misli od Ragibove šaćirovice djeverična? Njena kona ima kolegu s posla čiji je jaran iz osnovne blizak talijanskoj svlačionici. Ako iko zna ko bi trebo igrat, ona zna.
6 1
axel42
Čuj sad i majka roberta mancinija se pita? Oj majko mila pa prodjite nas sa ovim glupostima.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi