Mancini izgubio živce, poslao igrača da se zagrijava, a niko na svijetu nije slutio šta će se desiti

Na meču Saudijske Arabije i Južne Koreje

Mancini izgubio živce, poslao igrača da se zagrijava, a niko na svijetu nije slutio šta će se desiti

Endin Čaušević

Saudijska Arabija i Južna Koreja igraju trenutno meč osmine finala Azijskog kupa, a dosadašnji dio utakmice obilježio je nestvaran potez Roberta Mancinija koji je bio bijesan na jednog svog igrača i izveo ga iz igre ne sluteći šta će se desiti.

Saudijska Arabija uspjela je da prođe grupnu fazu na Azijskom kupu, no izabranici Roberta Mancinija u osmini finala dobili su možda i najtežeg protivnika, a to je Južna Koreja.

Međutim, Južna Koreja na ovom takmičenju igra daleko od očekivanog što Mancini i društvo žele da iskoriste.

Saudijska Arabija ušla je dosta ofanzivno u meč i vidjelo se da Mancini želi da njegov tim što prije dođe do gola. No, potom se desila scena zbog koje je Mancini svima pokazao o kakvom treneru se radi.

Naime, iskusni italijanski stručnjak je u 27. minuti utakmice izgubio živce kada je Saleh Al Shehri vratio loptu štoperima umjesto da krene u napad, a to se Manciniju uopšte nije svidjeo.

Oglasi

On se odmah okrenuo ka klupi za rezervne igrače i pokazao je Abdullahu Redeefu da se ide zagrijavati.

No, Redeef do kraja prvog poluvremena nije ulazio na teren i činilo se da je Mancini oprostio Al Shehriju grešku, ali to nije bilo tako. Al Shehri je ostao u svlačionici na poluvremenu, a upravo je Redeef ušao u igru.

Ipak, sigurno je da ni Mancini nije očekivalo ono što se desilo već u prvoj minuti nastavka utakmice.

Saudijska Arabija uspjela je u prvom napadu u drugom dijelu da povede sa 1:0, a strijelac je vjerovali ili ne bio upravo Redeef koji je svega nekoliko sekundi prije toga ušao na teren.

Mancini je i ovim potezom pokazao kakav je stručnjak i na putu je da izbaci Južnu Koreju i odvede S. Arabiju u četvrtfinale Azijskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti