U Saudijsku Arabiju se više ne treba vraćati: Nezapamćen skandal u režiji Roberta Mancinija

To ranije nismo viđali

U Saudijsku Arabiju se više ne treba vraćati: Nezapamćen skandal u režiji Roberta Mancinija

Endin Čaušević

Saudijska Arabija večeras je u nevjerovatnom meču ispala s Azijskog kupa nakon poraza od Južne Koreje poslije penala u osmini finala, a u samom finišu nevjerovatan skandal svojim potezom izazvao je Roberto Mancini.

Saudijska Arabija je imala ulogu favorita u večerašnjem meču jer Južna Koreja uopšte nije briljirala u grupnoj fazi, no uspjela je na kraju poslije penala da dođe do pobjede i plasmana u četvrtfinale Azijskog kupa.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no već u prvoj minuti nastavka S. Arabija dolazi do prednosti kada je rezervista Radif pogodio za 1:0.

Činilo se da će izabranici Roberta Mancinija doći do pobjede, ali je Južna Koreja uspjela da šokira Saudijce u devetoj minuti sudijske nadoknade i izbori produžetke golom koji je postigao Gue-Sung.

U produžecima nije bilo golova iako su obje ekipe imale nekoliko šansi, a putnika u četvrtfinale odlučili su penali.

Oglasi

Saudijci su u penal seriji totalno zakazali što je izazvalo bijes Mancinija. Nakon što su oba tima u prve dvije serije bila sigurna krenuo je potop Saudijske Arabije.

Al Najei je promašio penal u trećoj seriji, dok je Gue-Sung bio precizan. Nakon toga loptu je uzeo Ghareeb i također promašio, a to je bila očito kap koja je kod Mancinija prelila čašu i napravio je nezapamćen potez.

Selektor S. Arabije je prije četvrtog penala Južne Koreje otišao u tunel i zatim svlačionicu što je kamera snimila. Taj Mancinijev potez izazvao je bijes javnosti u Saudijskoj Arabiji koja smatra da je neprihvatljivo da je selektor njihovog tima to napravio.

Oglasi

Oni su poručili da je Mancini u potpunosti ostavio igrače na cjedilu bez obzira što je bila teška situacija, te što je S. Arabija bila pred ispadanjem. Saudijci poručuju da Mancini nije smio otići s terena prije završetka, te da je na taj način sramotnim potezom obrukao tu zemlju.

Neki od njih su mu poručili da se u S. Arabiju više ne treba vraćati i javno traže da Mancini dobije otkaz što će se prema svemu sudeći na kraju i desiti ukoliko sam Italijan večeras ne podnese ostavku.

Inače, pobjedu reprezentaciji koju s klupe vodi legendarni Jurgen Klinsmann donio je Hee-Chan Hwang koji je pogodio odlučujući penal u četvrtoj seriji.

Južnu Koreju u četvrtfinalu čeka još teži protivnik jer će igrati protiv Australije koja je u osmini finala sa 4:0 deklasirala Indoneziju.

Top Komentari

bk123
I onako je samo došao po novce. .ovako će ih dobiti najprije..otkazom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi