Greška u koracima Roberta Mancinija i pamtit će sastanak s bogatim šeicima dok je živ
Italijanski stručnjak ugrozio ogroman ugovor (Foto: EPA)

Teški dani za Italijana

Greška u koracima Roberta Mancinija i pamtit će sastanak s bogatim šeicima dok je živ

Midhat Šljivak

Roberto Mancini iznenada je prošlog ljeta napustio klupu reprezentacije Italije kako bi uzeo 25 miliona eura godišnje od Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Odmah je doživio neuspjeh na Azijskom kupu gdje je ispao od Južne Koreje u nokaut fazi, a potom je napravio potez kojim je ugrozio ogroman ugovor.

Saudijska Arabija ulaže ogroman novac u fudbal. U ligu su u proteklih godinu dana doveli neke od najboljih fudbalera svijeta i novac uopšte ne štede.

Reprezentacija ove zemlje imala je solidan nastup na Svjetskom prvenstvu. Šokirali su svjetskog prvaka Argentinu, a proteklog ljeta su odlučili da dovedu poznato trenersko ime na klupu.

Među brojnim kandidatima odabrali su Roberta Mancinija. Italijan nije mogao odbiti 25 miliona eura neto na godišnjem nivou, napustio je klupu Azzurra i otišao je u Saudijsku Arabiju.

Neuspjeh je stigao odmah na Azijskom kupu. Arabija je ispala na penale od Južne Koreje, a Mancini se našao u centru pažnje nakon što je otišao s klupe prije posljednjeg penala.

Oglasi

Ovaj njegov nesportski potez izazvao je veliku pažnju. Naišao je na brojne osude i ugrozio je svoj ogroman ugovor.

"Raspravit ćemo to s njim. Ono što je napravio je neprihvatljivo. Ima dosta toga za objasniti. Saslušat ćemo ga i donijeti odluku. Zadovoljni smo igrom, iako nismo rezultatom", rekao je Yasser Al-Misehal iz Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.

Mancini imao nevjerovatan izgovor

Roberto Mancini je imao nevjerovatan izgovor nakon što je prije kraja utakmice otišao s trenerskog mjesta. Tvrdi da nije znao se još igra.

"Izvinjavam se što sam otišao. Mislio sam da je već gotov meč", pravdao se Mancini, ali mu apsolutno niko ne vjeruje da nije znao.

Oglasi

Nastavio je s izvinjenjima: "Zaista nisam želio da se ovako nešto desi. Hvala igračima, dosta su napredovali. Žao mi je što smo na ovakav način ispali. Ne razumijem nadoknadu od 10 minuta."

"Ipak, sretan sam što smo napredovali dosta. Jako je bitno što smo imali dovoljno vremena da budemo zajedno. Sada smo prava ekipa", poručio je Mancini.

Italijan je na klupi Saudijske Arabije odradio 13 utakmica i ima učinak od šest pobjeda, četiri remija i tri poraza.

Nakon svega nosi i titulu izdajnika u svojoj Italiji. Zbog novca je pobjegao sa selektorske pozicije i to mu neće biti oprošteno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi