Samo još jedan igrač iz legendarne ekipe Italije iz 2006. godine je još uvijek aktivan

Nakon odlaska De Rossija u penziju

Samo još jedan igrač iz legendarne ekipe Italije iz 2006. godine je još uvijek aktivan

E. Čaušević

Daniele De Rossi je odlučio završiti svoju avanturu u Boci Juniors i saopštio je da je okačio kopačke o klin.

Iskusni veznjak je proveo šest mjeseci u Argentini i ispunio svoj san da zaigra u dresu Boce. No, iako je imao ugovor na još godinu dana odlučio je da dogovori sporazumni raskid saradnje i objavi kraj karijere.

De Rossi je skoro cijelu karijeru proveo u dresu Rome, a dosta zapaženu ulogu imao je i u reprezentaciji Italije. Bio je član generacije koja je 2006. godine uspjela osvojiti Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nakon što se De Rossi penzionisao ostao je još samo jedan igrač iz te generacije koji je još uvijek aktivan. Naravno, to je legendarni Gigi Buffon koji brani za Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je od generacije iz 2006. godine još uvijek aktivan, ali očekuje se da se i on uskoro penzioniše. Pored Buffona i De Rossija legendarni generaciju Azzurra činili su: Marco Amelia, Angelo Peruzzi, Andrea Barzagli, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso, Marco Materazzi, Alessandro Nesta, Massimo Odo, Christian Zacardo, Gianluca Zambrotta, Simone Barone, Mauro Camoranesi, Gennaro Gattuso, Simone Perotta, Andrea Pirlo, Alessandro Del Piero, Alberto Gilardino, Vincenzo Iaquinta, Filippo Inzaghi, Luca Toni i Francesco Totti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi