Pravi lider se tako ne ponaša: Selektor Belgije zabio nož u leđa svojim igračima
Selektor Belgije svu krivicu zbog poraza svalio na svoje igrače.

Svu krivicu javno prebacio na njih

Pravi lider se tako ne ponaša: Selektor Belgije zabio nož u leđa svojim igračima

E. Ganibegović

Selektor Belgije Roberto Martinez svu krivicu nakon poraza od Maroka i generalno dvije loše utakmice u Kataru svalio je, i to javno, na svoje igrače.

Reprezentacija Belgije u Kataru ne liči na selekciju koja je na prethodnom Mundijalu zauzela treće mjesto.

Odigrali su jako lošu utakmicu protiv Kanade, no nekako pobijedili 1:0, dok je loša igra danas stigla na naplatu i poraženi su od Maroka 2:0.

Belgija je tako itekako sebi zakomplikovala život. U trećem kolu ima najtežeg protivnika, Hrvatsku, te je vrlo blizu ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Nakon loše utakmice i poraza od Maroka, selektor Belgije svu je odgovornost prebacio na leđa igrača.

Oglasi

Pravi lideri to definitivno ne rade. Igrače Belgije sigurno to jako boli, jer je praksa da selektori i treneri u javnosti preuzmu krivicu na sebe, a u svlačionici kaže kako zaista stvari stoje i posloži određene stvari.

"Težak je to poraz, na Svjetskom prvenstvu koje želite osvojiti. Nismo stvarali previše šansi, a nakon što smo primili gol izgubili smo kontrolu. Mislim da smo ušli prenapeto u meč. Igrali smo mnogo bolje od protiv Kanade, pokušali smo da rizikujemo.

Obično igramo vrlo intenzivno u napadu, ali sada se čini da smo izgubili lakoću igranja, možda zbog pritiska na ramenima. Morat ćemo pobijediti u posljednjoj utakmici, iako smo željeli pobijediti u prve dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To je više pitanje stanja duha, a ne nedostatka kvaliteta na tehničkom nivou. Sada je to odgovornost igrača: dosta su radili sa loptom, a danas nisam vidio njihovu lakoću u igri.

Moramo pronaći svoj identitet. Eden Hazard je igrao veoma dobro. Posljednji put smo ga vidjeli na ovom nivou protiv Portugala na prošlom Evropskom prvenstvu", rekao je Roberto Martinez.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
VAZDA CE NEŠTO, a UVIJEK NIŠTA.. BELGIJA=AR567AL..
0 2
HamzaVojvoda
Ma ti si rupa od trenera. Takav igracki kadar ima a ne moze poslozit ekipu da zaprijeti golu cestito.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi