Roberto Martinez: Witsel je najbolji transfer ovog ljeta
Iako smo ljetos svjedočili mnogim senzacionalnim transferima, selektor Belgije smatra da je ipak Witselov bio najbolji.

Selektor Belgije hvalio svog igrača

Roberto Martinez: Witsel je najbolji transfer ovog ljeta

Belgijski vezni igrač Axel Witsel ovog ljeta se vratio na veliku scenu potpisavši ugovor sa Borussijom Dortmund.

Witsel je poznat kao fudbaler koji je tokom karijere većinom išao za novcem, pa ga je tako put prije godinu i pol dana odveo u daleku Kinu gdje je igrao za TJ Quanjian.

Ipak, ovog ljeta se vratio u Evropu i potpisao za Borussiju Dortmund, a selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez smatra da je to bio sjajan posao njemačke ekipe i potez ljeta.

"S obzirom na to šta je on donio timu za relativno malu cifru od 20 miliona eura, mogu reći da je to najbolji transfer ljeta. Dortmund zaslužuje sve pohvale zbog dovođenja Axela", rekao je Martinez nakon domaćeg remija protiv Holandije u prijateljskom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi