Roberto neće dobiti novi ugovor jer mu je Laporta žestoko zamjerio jednu stvar

Xavi pokušava da ih nagovori, ali...

Roberto neće dobiti novi ugovor jer mu je Laporta žestoko zamjerio jednu stvar

Endin Čaušević

Sergi Roberto uskoro bi se trebao vratiti na teren nakon povrede, ali nije baš sigurno koliko će imati prostora za igru u Barceloni.

Ovaj 30-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tek 12 mečeva u svim takmičenjima, te je većinu utakmica propustio zbog povrede.

Xavi je nedavno izjavio da itekako računa na Roberta i da je za njega on važan dio ekipe Barcelone, ali je pitanje koliku će imati minutažu na poziciji desnog beka pored Danija Alvesa i Sergina Desta.

Također, Roberto s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone i krajem prošle godine zaustavljeni su pregovori oko nastavka saradnje.

Barcelona je nudila Robertu novi ugovor i ostanak u klubu, ali je on to odbio jer su tražili od njega da znatno smanji platu kako bi mogli balansirati budžet za plate. To se dešavalo kada je Barcelona imala velike probleme oko dovođenja novih igrača i neki od prvotimaca su potpisali značajno smanjenje plate, ali to Roberto nije uradio.

Ubrzo nakon toga Barcelona se povukla iz pregovora oko novog ugovora, a navodno Roberto je svjestan da neće ostati i već je svom agentu poručio da mu je želja da karijeru nastavi u engleskom Premiershipu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako pišu španski mediji u Barceloni su itekako zamjerili Robertu što nije izašao u susret klubu i smanjio platu, te je očito to glavni razlog zbog čega mu sada ne žele ponuditi nastavak saradnje.

Iako se Xavi zalaže da Roberto ostane u klubu Joan Laporta i njegovi saradnici to ne žele. Također, i Roberto je svjestan da neće imati minutažu koju želi, te i zbog toga je spreman za odlazak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@rm1n
Hvala Bogu pa će otić!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi