Robertson se i danas crveni kad se sjeti šta je uradio Messiju: "Žao mi je zbog toga..."

Nesportski potez

Robertson se i danas crveni kad se sjeti šta je uradio Messiju: "Žao mi je zbog toga..."

E. Škorić

Liverpool je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, a ključne bitke vodio je protiv Barcelone u polufinalu

Početkom maja je Liverpool u nevjerovatnom preokretu izborio drugo po redu finale Lige prvaka, te je osvojio titulu nakon što je u istom bio bolji od Tottenhama.

Međutim, ključan je bio revanš na Anfieldu protiv Barce. Iako su Redsi prvi meč izgubili s 3:0, u revanšu su slavili s 4:0 i prošli dalje.

Bilo je raznih okršaja tokom tih polufinalnih mečeva, a bek Liverpoola Andrew Robertson prisjetio se trenutka kada je udario Lionela Messija u glavu dok je ovaj bio na travi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sa stidom se sjećam tog trenutka. Ne volim to više gledati niti pričati o tome. Ali tada smo radili sve da ga zaustavimo i da prođemo dalje. Možda nije bio lijep potez, ali na kraju sam to uradio da pomognem ekipi. No, žao mi je zbog toga, to što sam tada uradio inače nije moja osobnost...", rekao je Robertson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi