Robi želi milion: Sud im je uništio snove o Evropi, sada za trenera dovode Prosinečkog

Bivši bh. selektor na cijeni

Robi želi milion: Sud im je uništio snove o Evropi, sada za trenera dovode Prosinečkog

A. Čaušević

Robert Prosinečki je posljednjih nekoliko mjeseci sjedio na klupi Kayserispora, a upitno je da li će tako biti i u budućnosti. 

Prosinečki je s Kayserisporom na terenu ispao iz lige, ali će ovaj tim i dalje biti član turske Superlige jer je tamošnji Savez odlučio da ove godine nema ispadanja zbog situacije u kojoj je sezona završena.

Iako će Kayserispor igrati u eliti, bivši selektor reprezentacije BiH se nalazi pred novim angažmanom. Na svojoj klupi ga želi Trabzonspor.

Klub s Crnog mora je sezonu završio na drugom mjestu i izborio plasman u Ligu prvaka, ali je Sportski sud za arbitražu (CAS) prije nekoliko dana odbio njiohvu žalbu pa sljedeće sezone neće igrati Evropu zbog kršenja Finansijskog fair playa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turski mediji navode da Prosinečki na godišnjem nivou želi platu od milion eura. Cifra je to na koju su u Trabzonsporu navodno spremni pristati.

Inače, osim sa Trabzonsporom popularni Žuti je još u kontaktu i sa Hataysporom, klubom koji se plasirao u Superligu i sljedeće sezone će imati visoke ambicije.

Top Komentari

DamirS
Ja da sam vlasnik kluba dao bih milion samo da žuti ne bude trener.
4 2
Zulfikar
Uzima ih lopatim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi