Prosinečki govorio o Kolašincu, Džeki i novajlijama, ali i protivnicima: "Nemamo pravo na kiks"

Selektor Zmajeva objavio spisak

Prosinečki govorio o Kolašincu, Džeki i novajlijama, ali i protivnicima: "Nemamo pravo na kiks"

A. Čaušević

Robert Prosinečki je objavio spisak fudbalera na koje će računati u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Za septembarsko okupljanje i susret s Lihtenštajnom i Armenijom selektor A reprezentacije je pozvao 25 igrača.

"Poslije dvije utakmice koje smo odigrali s Finskom i Italijom gdje nije bilo najuspješnije zbog rezultata, slijede sada dvije utakmice, nemamo pravo na kiks, sigurno se moramo dobro spremiti za utakmice koje dolaze, posebno one u 10. i 11. mjesecu, imamo nekih problema što se tiče povrijeđenih igrača, neki nemaju klub..."

"Za ove dvije utakmice smo pozvali 25 igrača s tim da smo gledali i mladu reprezentaciju koja igra veoma dvije teške utakmice Belgijom i Njemačkom tako da je Vladan Kovačević vraćen u mladu reprezentaciju", rekao je Prosinečki. 

Nova imena u reprezentaciji su Adnan Kovačević, Marko Mihojević, Irfan Hadžić, a tu je i povratnik Zoran Kvržić.

"Mihojevića znam iz prve utakmice poslije SAD-a, u Aueu igra jako dobro, našao se na spisku što imamo dosta problema, Šunjić se povrijedio, ne znamo hoće li biti zdrav, Zuka je tek promijenio ekipu, falit će mu utakmica. Kovačević igra dobro u Koroni, htjeli smo da ga vidimo i proširimo spisak pogotovo u odbrani."

"Kvržić već duže vrijeme igra desnog beka otkako je u Rijeci Igor Bišćan, sazrio je na toj poziciji, ni Todorović nije standardan, pa nam je i tu trebalo promjena."

"Hadžić je pokazao svoju kvalitetu, dobar je igrač, potpisao je za Akhisar, igrat će u drugoj ligi, turska druga liga uopšte nije loša".

Prokomentarisao je Prosinečki i slučaj Seada Kolašinac.

"Drago nam je što se Seo vratio, ušao je, igrao je 15-ak minuta, što se tiče drugih stvari to će Savez završiti i vidjet ćemo hoće li trebati nekih drugih stvari u Zenici."

Selektor Zmajeva je istakao da je važno da je završena transfer saga oko Edina Džeke.

"Edin je naš kapiten i sigurno jedan od naših najboljih igrača. Važno nam je da dođe s tim da je završio sve, da je potpisao novi ugovor i da je sretan jer će se sigurno u Romi sada sve vrtiti oko njega."

Prosinečki je dodao da u naredne dvije utakmice treba razmišljati samo o osvajanju šest bodova te da u ovom trenutku razmišlja samo o pobjedama nad Lihtenštajnom i Armenijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kad se igra za reprezentaciju uvijek ima pritiska, pogotovo sada kada nemamo pravo na kiks. Igrači u veznom redu koji su pozvani to mogu, pogotovo kroz ove dvije utakmice ćemo biti spremni, nadam se da neće biti povrijeđenih...Radi se o igračima koji imaju kvalitet, i sa pritiskom i bez pritiska moraju igrati, nadam se pobjedama i da čekamo taj deseti mjesec koji će biti ključan", rekao je Prosinečki.

Okupljanje Zmajeva je zakazano za 2. septembar u Zenici, mečevi s Lihtenštajnom i Armenijom su na programu 5. i 8. septembra. 

Top Komentari

zire10
kolasinac i onako nece da igra za reprezentaciju dzaba bi ga pozvao
7 4
duduk
S ovim što zoveš, smiješi nam se kiks...
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi