United u problemima: Hoće li moći registrovati Van Persieja za iduću sezonu?

Sprema se povratak, ali...

United u problemima: Hoće li moći registrovati Van Persieja za iduću sezonu?

Eldar Ganibegović

Od naredne sezone Ralf Rangnick neće biti trener Manchester Uniteda.

Kao novi trener najviše šanse ima aktuelni trener Ajaxa Erik ten Hag, a Crveni đavoli već razmatraju i to ko će da budu njegovi pomoćnici, a među prvim kandidatima je ten Hagov sunarodnjak i bivši igrač Manchester Uniteda, Robin van Persie.

Problem je, međutim, u tome što on i sam Hag moraju imati na umu propise nakon Brexita koji su na snazi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Oni znače da svi strani igrači i trenersko osoblje moraju dobiti izuzeće za rad u Engleskoj.

Prema pisanju britanskih medija, nedostatak iskustva u trenerskom radu na najvišoj razini može značiti da bi bivši igrač Arsenala i Manchester Uniteda mogao imati problema tijekom procesa prijave. Dovoljno dugo razdoblje rada na ovoj poziciji jedan je od faktora koji olakšavaju dobivanje odgovarajuće dozvole.

Van Persie, koji je odigrao 105 utakmica za United od 2012. do 2015. godine i postigao 58 golova, član je stručnog štaba Feyenoorda od maja 2020. godine.

Od maja 2021. Van Persie je trenirao Feyenoordovu U-16 momčad i radio je zajedno s glavnim trenerom Arneom Slotom s prvom momčadi tijekom treninga, ali to nisu dovoljne reference rada na najvećem nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao rezultat toga, Engleski nogometni savez mu možda mu neće moći dodijeliti radnu dozvolu. 

Podsjetimo, osim Ten Haga, kao potencijalni trener Uniteda se spominje i Mauricio Pochettino. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bolje im je da ga registruju kao igraca,bio bi im medju najboljim u ekipi.
4 2
MaDaj
Ma dajjjjjj, šta će to persi kad imaš karika XD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti