Robinho ostao bez kluba

Težak period za Brazilca

Robinho ostao bez kluba

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Robinho prolazi kroz veoma težak period nakon što je osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja djevojke u Milanu.

Robinho ima pravo da se žali na ovu odluku, te ćemo konačnu presudu dobiti tek krajem ove godine. Brazilac se nalazi u teškoj situaciji jer će nakon svega što se desilo teško pronaći novi angažman.

Nekadašnjem igraču Real Madrida dolaskom nove 2018. godine istekao je ugovor s Atleticom Mineirom, a čelni ljudi ovog kluba nisu željeli da mu ponude novi ugovor. Robinho je trenutno bez kluba i kako navode tamošnji mediji teško da će u skorije vrijeme pronaći angažman.

Špekulisalo se da bi se Robinho mogao vratiti u Santos, no u ovom klubu ne žele ništa da potvrde. Također, ukoliko želi nastaviti igrati Robinho će vjerovatno napustiti Brazil, te će pokušati odigrati jednu sezonu u Kini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti