Robinha progone demoni prošlosti
FOTO - EPA

Raskinuo ugovor sa Santosom

Robinha progone demoni prošlosti

Adnan Beganović

Nekadašnji brazilski reprezentativac, Robinho, prije sedam dana je potpisao ugovor sa Santosom i najavljen je kao veliko pojačanje ovog kluba.

Međutim, šest dana nakon potpisa došlo je do sporazumnog raskida ugovora što se rijetko viđa u svjetskom fudbalu.

Naime, Robinho i Santos su dogovorili da ugovor raskinu kako bi se sam igrač mogao koncentrirati na svoju odbranu u sudskom procesu koji se vodi u Italiji.

"Santos i Robinho izvještavaju da su zajedničkim dogovorom odlučili suspendirati valjanost ugovora potpisanog 10. oktobra kako bi se igrač mogao koncentrirati isključivo na svoju odbranu u procesu koji se odvija u Italiji", objavili su iz brazilskog kluba na društvenim mrežama.

No, navodno je Santos bio primoran na raskid saradnje jer su navijači sponzori bili nezadovoljni s obzirom da je 36-godišnji fudbaler u Italiji osuđen za silovanje.

Top Komentari

AmarSahi
Nekako mu ide ime uz karakter
4 1
RASanticeva
Na kraju će biti treslo se brdo, rodio se miš
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi