Rođeni pobjednik - Thibaut Courtois
Foto: EPA

Osvojio gotovo sve

Rođeni pobjednik - Thibaut Courtois

Midhat Šljivak

Golman Chelseaja Thibaut Courtois ima samo 22 godina, a već iza sebe ima ogroman broj nagrada i priznanja.

Belgijski golman je u dosadašnjoj karijeri branio za tri kluba. Krenuo je u Genku, zatim je kao posuđen igrač Chelseaja nastupao za Atletico Madrid, da bi od ove sezone stao među stative tima sa Stamford Bridgea.

Među Plavcima je nastavio s osvajanjem trofeja. Sve je krenulo još 2009. godine kada je s Genkom osvojio Kup. Zatim je dvije godine kasnije osvojio i ligu, te je proglašen za najboljeg golmana lige.

Dolaskom u Atletico Madrid nastavio je s trofejima. S Jorgandžijama je osvojio Evropsku ligu, Superkup Evrope, Kup kralja i prvenstvo, a proglašen je i za najboljeg golmana Primere 2013. godine.

Prošle godine je pored titule prvaka s Atleticom, igrao i finale Lige prvaka. To mu je donijelo i nagradu za najboljeg sportistu Belgije, a od početka ove sezone Courtois je stao među stative Chelseaja.

S gola je skinuo velikog Petra Čecha, a trofeji su se nastavili nizati. Ove sezone je s Chelseajem osvojio Premier ligu i Liga kup. 

Ostalo mu je još da osvojio Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, ali s obzirom na to da je još dosta godina pred njim, ne sumnjamo da će u tome i uspjeti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čovjek je jednostavno rođen za trofeje...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.