Sve je moguće: Celtic doživio poniženje u Škotskoj

Škotska Premier liga

Sve je moguće: Celtic doživio poniženje u Škotskoj

E. Škorić

Nogometaši Celtica gostovali su u Edinburghu u 19. kolu škotske Premier lige i upisali su jedan od najtežih poraza posljednjih godina.

Ko još pamti da je Celtica neko ponizio u Škotskoj? Odavno se to nije dogodilo, a Hearts je večeras s četiri komada ispratio nemoćne goste iz Glazgowa.

Cochrane je u 26. minuti načeo gostujuću mrežu, a Lafferty je u 35. minuti bio precizan za 2:0.

Na odmor se otišlo kod 2:0, a domaćin se nije zadovoljio niti je imalo respektovao rivala, pa je preko Milinkovića stigao do još dva gola i do velike pobjede.

Jozo Šimunović je u odbrani gostujućeg tima odigrao 90 minuta, no ako je suditi po rezultatu, nije puno pokazao. Celtic i pored ovog poraza ostaje prvi s 49 bodova, dok je Hearts peti sa 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije