Rodgers izjavom otklonio sve dileme oko transfera Begovića

Trener Celtica se oglasio

Rodgers izjavom otklonio sve dileme oko transfera Begovića

Posljednjih sedmica svakodnevno se u engleskim medijima spominje da je naš reprezentativni golman Asmir Begović veoma blizu napuštanja Chelseja.

Za Asmirove usluge zainteresovana je ekipa Bournemoutha koja trenutno čeka da Antonio Conte nađe zamjenu za našeg golmana. Opcija za italijanskog stručnjaka je golman Celtica Craig Gordon za kojeg je Chelsea već poslao ponudu, ali čini se da od ovog transfera neće biti ništa.

Trener Celtica Brendan Rodgers odlučio je da ugasi vjerovatno i posljednju nadu Begoviću da će napustiti Stamford Bridge do kraja prelaznog roka kazavši da Gordon ne ide nigdje.

"Za mene je uvijek situacija bila jasna, Gordon ostaje ovdje. Gordon će stajati na našem golu u srijedu navečer i mi želimo da on produži ugovor s nama. Conte je trenutno u nezgodnoj poziciji. Zna da ima golmana koji želi izaći na teren i braniti. Bio je dugo vremena druga opcija, ali sada želi braniti. Moj posao je graditi najbolji mogući tim ovdje i to znači ostanak Gordona", rekao je Rodgers.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Chelsea poslao ponudu od četiri miliona funti za ovog golmana, ali da je Celtic istu odbio.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi