Rodin: Vjerujem da na Otoci možemo ostati neporaženi

Prvotimac HNK Čapljina za SportSport.ba

Rodin: Vjerujem da na Otoci možemo ostati neporaženi

S. Mlaćo

Junak pobjede HNK Čapljina nad Jedinstvom iz Bihaća (1:0), bio je 20-godišnji Nikola Rodin.

 Čapljinci su stvorili veliki broj prilika i zasluženo slavili, ali je samo jedna lopta završila iza leđa mladog golmana Amara Rekića.

Desilo se to u 17. minuti, a Rodin je govorio za SportSport.ba o prvom meču ove sezone, očekivanjima od duela sa Olimpikom, te ambicijama Čapljine u novoj sezoni Prve lige FBiH.

"Zabio sa pogodak za pobjedu, prve utakmice su uvijek teške. Najbitnije je da smo upisali tri boda i sezonu otvorili pobjedom. Samom utakmicom sam zadovoljan jer su uvjeti za igru bili teški, a bilo je prevruće. Opet smo napravili dosta prilika, a nažalost izostala je realizacija koju u narednim utakmicama moramo popraviti želimo li nastaviti pobjeđivati", kazao je Rodin za SportSport.ba.

Već u subotu Čapljina će u goste favorizovanom Olimpiku.

"Olimpik je ispao iz Premijer lige, ali je drugi dio sezone igrao dosta bolje. Klub je doveo još dobrih igrača, prošlo kolo su pobijedili jednog od glavnih konkurenata za prvo mjesto ekipu Veleža. Bit će teško, ali idemo po pozitivan rezultat i mislim da možemo ostati neporaženi i poslije drugog kola", ističe prvotimac Čapljine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O ambicijama kluba kaže.

"Što se tiče ambicija Čapljine ove sezone, na nama igračima je da odigramo šo više dobrih utakmica, prikupimo dosta bodova i naravno budemo u vrhu tablice, te izbjegnemo situaciju od prošle godine kada do zadnjeg kola nismo znali svoju sudbinu", kazao je Nikola Rodin, prvotimac HNK Čapljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi