Rodri potpisao za Manchester City
Rodri nastupa na poziciji veznog igrača, a njegov zadatak je destrukcija protivničkog napada, te vrijedi za jednog od najvećih potencijala na svojoj poziciji.

Predstavljen kao veliko pojačanje

Rodri potpisao za Manchester City · Zvanično

E. Oštraković

Manchester City danas je i zvanično predstavio svoje novo pojačanje koje dolazi iz Atletico Madrida.

Riječ je naravno o Rodriju, koji je drugo ovosezonsko pojačanje za ekipu Pepa Guardiole. Prvo je podsjetimo bio Angelino.

Dvadesettrogodišnji Rodri potpisao je petogodišnji ugovor sa Manchester Cityjem, te će predstavljati veliko pojačanje za ovu ekipu.

Rodri nastupa na poziciji veznog igrača, a njegov zadatak je destrukcija protivničkog napada, te vrijedi za jednog od najvećih potencijala na svojoj poziciji.

"Ono što je Manchester City uradio u posljednje dvije godine je nejverovatno. Drago mi je što postajem dio ovako talentovane ekipe. Ne pričam samo o titulama koje su osvojili, ali fascinantan mi je taj napadački nogomet koji igraju", rekao je Rodri, te je dodao:

"Uzbuđen sam što ću raditi sa Guardiolom i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koje smo zacrtali", izjavio je Rodri za zvaničnu stranicu Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenose mediji u Engleskoj, Rodri je iz Atletico Madrida prešao u Manchester City u transferu vrijednom 70 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi