Atletico završio sjajan transfer od 38 miliona eura!

Stiže pojačanje iz Serije A

Atletico završio sjajan transfer od 38 miliona eura!

A. Čaušević

Atletico Madrid je prošle sezone odnio titulu prvaka Španije i sigurno će u novoj sezoni imati visoke ambicije. 

Italijanski mediji izvještavaju da je Atletico u posljednjim satima završio zaista odličan transfer dovođenje Rodriga De Paula.

De Paul je već neko vrijeme bio odličan u Udineseu i prije nekoliko dana je javno manifestovao želju da napusti Firuli.

Tako će Argentinac put Wande Metropolitana, a vrijednost transfera je čak 38 miliona eura što je zaista sjajan posao za Udinese.

Veznjak će s Jorgnadžijama potpisati petogodišnji ugovor, dok Udinese u slučaju dobrih rezultata Atletica može dobiti bonuse u ovom transferu.

De Paula su svim silama željeli vidjeti i italijanski velikani poput Juventusa, Milana i Intera, ali je na kraju pobjedu odnio Atletico Madrid.

Inače, ovaj 27-godišnjak se trenutno nalazi na Copa Americi gdje nastupa sa Gaučosima, a upisao je nastup protiv Čilea u remiju prvog kola. Nakon turnira će se priključiti novom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Udinese ga je 2016. godine platio svega tri miliona eura kada je stigao iz Valencije, što najbolje pokazuje koliko je dobar posao uradio Udinese njegovom prodajom.

U prošloj sezoni De Paul je barem statistički gledano bio fantastičan jer je u uspio zabiti devet golova te upisati čak deset asistencija. Karijeru je počeo u argentinskom Racingu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi