Messi u reprezentaciji ima svog zaštitara: Hoda za kapitenom kao priljepak i ne da nikom da ga dira

Nerealne scene

Messi u reprezentaciji ima svog zaštitara: Hoda za kapitenom kao priljepak i ne da nikom da ga dira

A. Čaušević

Lionel Messi je najbolji igrač svih vremena, u svojoj zemlji na njega mnogi gledaju kao na božanstvo, a tako je očigledno i među pojedinim reprezentativcim Argentince. Moglo bi se reći da među Gaučosima čarobnjak iz Rosarija ima svog zaštitara koji se ne odavaja od njega. 

Velika se očekivanja od Argentine i Lionela Messija na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Gaučosi su na 36 mečeva bez poraz te su uz Brazil prvi favoriti da se popnu na tron pogotovo nakon što su Francuze pokosile brojne povrede.

Messiju će to biti posljednja šansa da se popne na svjetski tron i sigurno je sve podredio konačnom cilju, pa se može reći i da je čuvao snagu za Mundijal u Kataru.

Na posljednjoj pripremi uoči Svjetskog prvenstva Argentinci su sa visokih 5:0 pobijedili UAE te su na taj način još jednom pokazali da su spremni za najveće domete.

Messi je svakako bio briljantan i ono što je najvažnije utakmicu je završio nepovrijeđen. A kako bi drugačije s obzirom da na terenu ima svog zaštitara.

Naime, Rodrigo De Paul je izgleda sam sebi dao zadatak da na terenu niko ne smije prići ili dirnuti Messija bez njegove dozvole.

Oglasi

Fudbaler Atletico Madrida tokom prekida u stopu prati svog kapitena i pazi na njega da mu se ništa ne desi. To se najbolje moglo vidjeti nakon okončanog meča protiv UAE-a.

Dok se Messi pozdravljao sa svojim rivalima De Paul je sve vrijeme bio iza njega ili oko njega te ga nije ispuštao iz vida. Te je sve na neki način izgledalo jako bizarno.

Ovo nije prvi put da De Paul radi sličnu stvar. Isto je uradio i nedavno nakon prijateljskog duela između Argentine i Hondurasa.

Oglasi

Inače i tokom druženja De Paul se ne odvaja od Messija, pa se postavlja pitanje kako će izdržati činjenicu da je njegov kapiten odlučio da sam boravi u sobi tokom prvenstva.

Podsjećanja radi, Gaučosi svoj put ka svjetskom tronu počinju u utorak 22. novembra protiv Suadijske Arabije. Poslije toga slijede dueli sa Meksikom i Poljskom.

Da su sve podredili konačnom cilju najbolje potvrđuje podatak da su odlučili da borave u studentskom domu. Razlog je mogućnost roštiljanja što je uobičajna tradicija u Argentini.

Čak su iz svoje zemlje dostavili i 2.000 kg mesa što jasno govori da se nemaju namjeru brzo napustiti Katar te vjeruju u iskorak u odnosu na prije četiri godine kada su zaustavljeni u osmini finala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina na titulu prvaka svijeta čeka još od 1986. godine. U međuvremenu su Gaučosi imali niz fantastičnih generacija, a najbliže su bili 2014. godine kada je u finalu bila bolja Njemačka.

Svakako su najveća očekivanja od Messija koji će u Kataru igrati svoj peti mundijal. Do sada nije zabio niti jedan gol u nokaut fazi, pa se cijela nacija vjeruje da je konačno došlo vrijeme da se i to desi.

Top Komentari

Hordas_00
Možda je samo zaljubljen hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi