Lewandowski u sukobu s argentinskim novinarom: Zasmetalo mu je pitanje o Messiju
Zanimljiva press konferencija reprezentacije Poljske.

Kapiten Poljske dao oštar i jasan odgovor

Lewandowski u sukobu s argentinskim novinarom: Zasmetalo mu je pitanje o Messiju

Eldar Ganibegović

Kapiten reprezentacije Poljske Robert Lewandowski imao je raspravu s jednim argentinskim novinarom na press konferenciji, a nakon što je dobio pitanje o Lionelu Messiju.

Konferencijska dvorana u blizini terena u Kataru gdje trenira reprezentacija poljske bila je prepuna, a razlog tome je Robert Lewandowski.

Prisustvo zvijezde Barcelone osim poljskih, privuklo je i novinare iz Argentine, Meksika i Saudijske Arabije, odnosno novinare iz zemalja s kojima će Poljska igrati u grupi B Svjetskog prvenstva.

Lewandowski Messija nije štedio na komplimentima kada je Lionel Messi u pitaju, govorio je da je sjajan, da je u formi, da je važan za klub i reprezentaciju. Zaslužene riječi, ali nakon nekog vremena postalo je neugodno.

Jedan od argentinskih novinara upitao je Lewandowskog hoće li, nakon svega što je rečeno nakon dodjele Zlatne lopte, pružiti ruku Messiju ili za to više neće biti mjesta.

Lewa je bio iznenađen, zakolutao je očima, podigao obrve, malo se trgnuo, pa poručio: "Zašto ti ne bi rekao je li među nama sve u redu?"

Oglasi

Novinar je mislio na riječi Lewandowskog prije gotovo godinu dana – iz decembra 2021. godine. Oko njih je već tada nastala velika zbrka.

Prvo je Messi, primajući Zlatnu loptu, rekao da bi je trebao dobiti i Lewandowski: za 2020. godinu. Poljak se na ovu izjavu osvrnuo nakon ligaške utakmice protiv Borussije Dortmund:

"Volio bih da je to bila iskrena izjava od velikog igrača, a ne samo riječi. Ne želim da se uzbuđujem, ali postoji izbor na osnovu svega što je urađeno. Ali biti tako blizu, a opet tako daleko ostavlja gorak okus. Trebat će mi vremena za sve što nosim u sebi",rekao je tada.

Neki novinari i navijači, također iz Argentine, negativno su primili ove riječi. Rekli su da Lewandowski optužuje Messija za neiskrenost i igranje za publicitet. I sam Messi se očito osjećao isto jer je za "TyC Sports" rekao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Lewandowski može govoriti šta hoće, njegov posao. Ne slažem se s njim, ali nije me ni bilo briga."

Poljak se ubrzo nakon toga oglasio i službenim saopštenjem u kojem je uvjerio da ne sumnja u Messijevu iskrenost, a njegove riječi na gala večeri su ga dirnule.

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0
FudbalskiZnalac
još plači****a plače za zlatnom loptom..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti