Rodriguez: Real je blokirao transfer koji sam želio

Kolumbijac se otvorio

Rodriguez: Real je blokirao transfer koji sam želio

Kolumbijac James Rodriguez iza sebe ima vrlo skromnu sezonu u Real Madridu.

Nadao se Rodriguez da će po povratku s posudbe uspjeti ponovo da se nametne Zidaneu, međutim ove sezone je u LaLigi odigrao tek osam utakmica sa skromnim učinkom - jedan gol i jedna asistencija.

Danas Rodriguez ne skriva da je ostanak u Realu jedna od najgorih odluka koje je donio u karijeri, no za to krivi i čelnike 'kraljevskog' kluba.

"Prošlog ljeta me nisu željeli pustiti u klub u koji sam htio ići. Oni su htjeli da idem negdje drugdje. Radilo se o vrlo dobroj ponudi od jednog španskog kluba čije ime ne bih želio otkrivati", rekao je James, pa nastavio:

"Nisam imao izbora nego da ostanem u Realu. Moj agent Jorge Mendes obavijestio me kako je bila došla i ponuda iz Kine za mene, ali tamo nisam želio da idem jer sam imao osjećaj da mogu pokazati puno više u Evropu."

Kaže da je mogao ostati u Bayernu da je želio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čelnici Bayerna su željeli da aktiviraju otkupnu klauzulu i da me dovedu, ali otvoreno sam im rekao da to ne rade jer se u Minhenu nisam osjećao dobro. Jednostavno nisam bio zadovoljan. Ne žalim zbog te odluke", poručio je 28-godišnji veznjak.

Rodriguezu ugovor s Realom važi do ljeta 2021. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Len
Trebo je navesti samo jedan razlog zasto bi Bayern njega otkupio. Koliko znam rijetko se otkupljuje igrac koji sjedi na klupi :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi