U Madridu sinoć zaigrao dečko koji može biti sin zvijezdama Reala i oborio rekord La Lige

Znate li koliko godina ima?

U Madridu sinoć zaigrao dečko koji može biti sin zvijezdama Reala i oborio rekord La Lige

Real Madrid je sinoć na stadionu Alfredo Di Stefano porazioi Mallorcu sa 2:0 u 31. kolu La Lige, a meč je obilježio 15-godišnji fudbaler gostujućeg tima Luka Romero. 

Ovaj golobradi mladić dobio je priliku za igru protiv najvećeg svjetskog kluba u 84. minuti i tada je ušao u historiju.

Meksikanac je postao najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao u najjačem rangu španskog fudbala. Ovaj dečko će tek u novembru mjesecu napuniti 16 godina što znači da će još vode proteći prije nego što završi srednju školu a kamo li nešto drugo. Sinoć je od nekih igrača na terenu kao što je Luka Modrić bio mlađi čak 19 godina. 

Očekivalo se da on još ranije dobije šansu zaigrati u La Ligi jer već neko vrijeme trenira s prvim timom Mallorce. Najavljivalo se da će možda zaigrati protiv Barcelone prije tri kola, ali u tom susretu nije bio ni u konkurenciji. Kasnije je bio na klupi u mečevima protiv Villarreala i Leganesa, a sudbina je htjela da debituje baš protiv Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom na njegove godine vjerujemo kako bismo ga narednih skoro 20 godina trebali gledati na malim TV ekranima, sve zavisi od toga u kom pravcu će se razvijati njegova karijera.

Bilo kako bilo sigurni smo da Mallorca u svojim redovima ima pravog dragulja kojeg bi u budućnosti mogla dobro unovčiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi