Rodriguez sve dalje od Napolija, čelne ljude Reala iritira ponašanje Aurelija De Laurentiisa
Rodriguez bi na kraju mogao ostati u Madridu, ali bi mogao preći u redove gradskog rivala

Dva kluba ne mogu postići konačni dogovor

Rodriguez sve dalje od Napolija, čelne ljude Reala iritira ponašanje Aurelija De Laurentiisa

S. Pašalić

James Rodriguez se nakon posudbe u Bayernu vratio u Real Madrid, ali se tu neće dugo zadržati.

Trener kluba sa Santiago Bernabeu, Zinedine Zidane, ne računa na Kolumbijca u narednoj sezoni pa su se već počele praviti kombinacije za njegovu narednu destinaciju.

Najviše interesa da dovede Rodrigueza u svoje redove je pokazao Napoli, međutim dva kluba trenutno nikako ne mogu pronaći zajednički jezik.

Španski mediji su u posljednjih nekoliko dana počeli pisati da bi Italijani mogli ostati bez pojačanja s obzirom da je Atletico Madrid ušao u utrku za Rodrigueza.

Pored toga, u Realu su navodno ljuti zbog izjava gazde Napolija, Aurelija De Laurentiisa koji je nedavno izjavio kako se klub iz Madrida "mora žrtvovati" za Jamesa Rodrigueza.

"Svi smo spremni žrtvovati se za Jamesa Rodrigueza, ali molimo Real Madrid da napravi isto", rekao je predsjednik Napolija za Sky Sport Italia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo odustali, ali kako bismo razbili led, treba nam Madrid da razmisli o tome da umjesto da nesretni igrač sjedi, da ga pošalju van da se igra. Možda na posudbu", dodao je De Laurentiis.

Napoli želi posuditi Jamesa Rodrigueza uz opciju da ga kupi na kraju sezone, ali Real ga želi odmah prodati, a pretpostavlja se da bi za to italijanski klub trebao izdvojiti oko 42 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi