Rodrygo odigrao utakmicu života, pa priznao pred kamerama: "Bio sam ljut na Ancelottija"

Brazilac srušio Sevillu sa dva gola

Rodrygo odigrao utakmicu života, pa priznao pred kamerama: "Bio sam ljut na Ancelottija"

E. Škorić

Real Madrid je večeras u 37. kolu španske La Lige slavio kao gost protiv Seville sa 2:1.

Junak Madriđana bio je Rodrygo, koji je postigao oba gola. Prvi u 29. minuti iz slobodnjaka, a drugi nakon sjajne asistencije Tonija Kroosa.

[twitter]https://twitter.com/stopthatfooty/status/1662516274071494658[/twitter]

Iako Realu ova utakmica nije ništa značila, odrađena je na najbolji način, a prvenstveno zahvaljujući Brazilcu.

"Bio sam malo ljut na Ancelottija jer sam htio postići još jedan gol, želio sam hat-trick, ali u redu je, rekao mi je da ćemo na ovaj način pobijediti", rekao je Rodrygo nakon meča, kojeg je Italijan izveo iz igre u 81. minuti.

Oglasi

Rodrygo je postao treći najmlađi igrač Reala koji je postigao gol direktno iz slobodnog udarca. Prethodno su to činili Marco Asensio 2017. godine u dobi od 21 godine i 218 dana, te Mesut Ozil koji je 2010. godine sa 22 godine i 23 dana postigao gol iz slobodnog udarca.

Talentovani Brazilac je to učinio večeras u dobi od 22 godine i 138 dana.

Bila je ovo jedna od njegovih najboljih utakmica otkako je došao u Madrid iz Santosa za 40 miliona eura 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je odigrao 32 ligaška meča i dao je sedam golova uz devet asistencija, a ima i pet golova + 2 asistencije na 12 mečeva Lige prvaka.

Sa Kraljevima je u tekućoj sezoni osvojio Kup Kralja, a inače ima jedan trofej u Ligi prvaka te dva naslova španskog prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi