Roma izdala zvanično saopštenje oko Superlige: Rimski klub ima jasno stajalište
FOTO: EPA

Sve su objasnili

Roma izdala zvanično saopštenje oko Superlige: Rimski klub ima jasno stajalište

H. Zilić

Roma je i zvanično odbacila mogućnost učešća u Superligi.

Italijani su imali ideju da Napoli i Romu još pridruže u Superligi Juventusu, Interu i Milanu, ali od toga nema ništa.

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici, klub iz Rima iskazao je protivljenje zatvorenom sistemu Superlige. U rimskom klubu smatraju da će se Superligom ubiti sva čar fudbala i njegov duh.

We would like to address our incredible fans and supporters on the recent announcement of a breakaway “super league."...

Posted by AS Roma on Tuesday, April 20, 2021

"Željeli bismo se obratiti našim nevjerovatnim navijačima i simpatizerima povodom nedavne najave formiranja Superlige. AS Roma se snažno protivi ovom 'zatvorenom' sistemu, jer je on u osnovi suprotan duhu igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto predani italijanskom nogometu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim evropskim takmičenjima za sve", jasnog su stajališta u klubu iz Rima.

Vučica ne briljira ove sezone u Seriji A. Trenutno su na sedmoj poziciji i daleko od mjesta koji naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Ipak, Roma će imati priliku da osvoji trofej obzirom da su izborili plasman u polufinale Evropa lige.

Navijači Rome su jučer digli glas protiv Superlige, a klub im se danas i zvanično pridružio, tako da se utakmice Superlige neće igrati na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Ispade Roma veći klub od Reala
5 0
SrednjaBosna
AS Roma
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi