Roma će ponovo pokušati dovesti Faraonija

28-godišnjak na ljeto stiže na Olimpico?

Roma će ponovo pokušati dovesti Faraonija

Jedna od Rominih "meta" na narednom prelaznom roku će biti Marco Faraoni, 28-godišnji defanzivac Verone.

Desni bek igra sjajnu sezonu u dresu Verone, pa je "zapao za oko" i Romi.

Calciomercato.com tvrdi da je sportski direktor Rome Gianluca Petrachi pokušao dovesti Faraonija i u januaru, ali je Verona odbila ponudu Vučice.

Isti portal piše da je Roma spremna za novi pokušaj dovođenja Faraonija u svoje redove. Navodno će Vučica pokušati ponovo na ljeto, a u Rimu se već "priprema teren" za realizaciju transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da bi Roma mogla osigurati Faraonijev potpis za cifru od 5 miliona eura.

Inače, Faraoni je svojevremeno bio član omladinskog pogona Lazija, da bi seniorsku karijeru počeo u Interu. Nakon toga je igrao za Udinese, Watford, Perugiju, Novaru, Crotone i Veronu. Ove sezone je odigrao 24 meča u Seriji A, postigao je tri gola i upisao tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti