Roma će tražiti od Džeke da se žrtvuje!

Tvrdi ugledna Gazzetta dello Sport

Roma će tražiti od Džeke da se žrtvuje!

Admin Čaušević

Iako je omiljen među navijačima, kapiten, lider i pravi primjer profesionalca zbog činjenice da je najplaćeniji fudbaler Rome Edin Džeko bi se mogao naći u neugodnoj situaciji. 

Prekid fudbalske sezone ja zadao finansijski udarac svim fudbalskim klubovima pa se očekuje da se u narednim godinama ostvaraju znatno niži transferi nego što je do sada bio slučaj.

Prema pisanju Gazzette dello Sport u slučaju da se sezona ne završi i Roma ne izbori plasman u Ligu prvaka rimski klub će tražiti od Džeke da se finansijski žrtvuje i pristane na manju platu u narednim sezonama.

Džeko s bonusima zaražuje 7 miliona eura godišnje i ima ugovor do 2022. godine. Ideja je da mu se smanji plata za 15 %, a za uzvrat bi mu ugovor bio produžen za još jednu godinu. U protivnom bi došlo do raskida ugovora što se čini veoma nerealnim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne isključuje se ni mogućnost prodaje, međutim Dijamantov igrački karton za bilo koju zainteresovanu stranu uopšte neće biti jeftin. U slučaju Džekinog odlaska tražio bi se mlađi napadač. U opticaju su Moise Kean i Dušan Vlahović, navodi Goal.com.

Džeko je prije nekoliko sedmica zatražio od saigrača da se odreknu određenog dijela plate dok traje finansijska kriza i tako na pravi način pokazao privrženost Vučici. Ipak, kako je moderni fudbal obični biznis odlični napadač bi na kraju mogao biti taj koji će platiti ceh i napustiti Rim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi