Bahatost Zaniola nema kraja: Navijači mu došli na kućni prag, a on jutros presudio sam sebi

Mislili su da će se pojaviti, ali...

Bahatost Zaniola nema kraja: Navijači mu došli na kućni prag, a on jutros presudio sam sebi

E. Čaušević

Pakao kroz koji Nicolo Zaniolo prolazi prethodnih dana u Romi čini se da nema kraja, ali je on danas ponovo našao način kako da izazove bijes čelnika rimskog kluba, no i navijača kod kojih je već najomraženija ličnost.

Sve je počelo prije desetak dana kada je Zaniolo sve iznenadio pred meč protiv Spezije jer je odbio da igra, te je nakon toga zatražio transfer.

U klubu su bili iznenađeni takvim ponašanjem ovog igrača, a posebno kada su shvatili da on pokušava isforsirati odlazak u redove direktnog rivala Milana što su u Romi odmah odbili prihvatiti.

Roma je odbila ponudu Milana, a Zaniolo je ubrzo zažalio zbog svega. Klub je krenuo u osvetu jer je neočekivano prihvatio ponudu Bourmoutha u koji Zaniolo uopšte ne želi da ide i odbio je takav transfer.

Posljednjeg dana prelaznog roka Zaniolo je ponovo u centru pažnje jer se povezuje s prelaskom u Sevillu, a interes za njega pokazali su još Leipzig i Tottenhem, dok je na stolu aktivna još uvijek i ponuda Bournemoutha.

Međutim, iako se očekivalo da bi Zaniolo mogao da se kaje zbog svega što je napravio u prethodnom periodu i haosa koji je izazvao on je odlučio da nastavi po svom čime je samo dodatno pogoršao svoju situaciju.

Oglasi

Italijanski mediji pišu da se Zaniolo iz protesta nije jutros pojavio na treningu Rome i da nije imao dozvolu kluba da propusti taj trening.

Zaniolo ni jučer nije bio na treningu Rome i očekivalo se da se danas pojavi u Trigoriji, ali se to nije desilo. On odbija doći na treninge zbog prijetnji navijača koje je dobio, a čak se grupa tifoza Rome pojavila sinoć ispred njegove kuće kako bi ga vrijeđali.

Njegov transfer iz Rome ne ide uopšte po planu, a Zaniolo ovakvim ponašanjem rizikuje i žestoku kaznu od rimskog kluba.

U slučaju ostanka na Olimpicu sigurno je da će sezonu do kraja odgledati s tribina, a pored toga prijeti mu i žestoka novčana kazna jer je na svoju ruku prekršio disciplinu kluba i propustio bez dopuštenja nekoliko treninga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolo se i dalje nada da će Roma do ponoći popustiti i prihvatiti ponudu Milana čime bi ova noćna mora bila konačno riješena. Njegov agent je već u Milanu gdje s Rossonerima pokušava pronaći zajednički jezik i uvjeriti ih da poboljšaju svoju ponudu za Zaniola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi