Momak s hiljadu lica: Pismo umišljenje zvijezde izazvat će veliku raspravu
Italijanski reprezentativac je sam sebi uskočio u stomak odlukom da ne prihvati ponudu iz Engleske, a zatim je suspendovan (Foto: Instagram)

Zaniolo se oglasio

Momak s hiljadu lica: Pismo umišljenje zvijezde izazvat će veliku raspravu

M. Šljivak

Nicolo Zaniolo (23) je proteklih dana bio u centru pažnje italijanske javnosti, a nakon što je odbio transfer u Bournemouth trener Rome Jose Mourinho odlučio je da ne računa njegove usluge u budućnosti. Zaniolo je tražio transfer u AC Milan, na kraju je ostao u Rimu, a večeras se i pokajao zbog svega što je tražio.

Nicolo Zaniolo uputio je večeras pismo izvinjenja svima u Romi. Traži novu šansu u timu kojeg je želio izdati prelaskom u redove velikog rivala umjesto odlaska u engleski Bournemouth s kojim je Roma bila u pregovorima.

Zaniolo je na kraju suspendovan. Jose Mourinho na njega ne računa u narednim akcijama, a 23-godišnji ofanzivac odlučio je da se izvini.
Učinio je to javno i tvrdi da je na raspolaganju timu te je odbacio priče da će tužiti klub za mobing

"Mnoge netačne stvari su rečene i napisane u proteklim sedmicama", počeo je pismo Zanilo i nastavlja:

"U Romu sam došao kao anonimus i ovdje su me primili kao svog. Dali su mi povjerenje i ohrabrivali su me u teškim trenucima povreda. Golom u Tirani osjećam da sam se odužio za sve što sam dobio jer sam svima donio veliku radost".

"S 23 godine imam više iskustva nego neke kolege za čitav život. Padao sam, ustajao, padao-ustajao, pobjeđivao. U proteklim mjesecima sam prošao kroz težak period i nisam znao kakva će mi budućnost u fudbalu biti".

Oglasi

"Uvijek sam bio maksimalno posvećen i profesionalan. Prvi put sam prethodnih dana bio uplašen za sebe i svoju porodicu. Osjećao sam se napuštenim. To mi se prvi put desilo i bio sam veoma uplašen. Budućnost je u mojim rukama, a ja se stavljam na raspolaganje ekipi", napisao je Zaniolo.

Interesantno je svakako da je Zaniolo posljednjeg dana prijelaznog roka pokušao da ode u Bournemouth. Klub ga je međutim odbio jer nije želio igrača koji im je jednom zalupio vrata.

Na kraju je prinuđen ostati u Romi. Hoće li izvinjenje biti prihvaćeno znat ćemo u narednim danima, ali teško da će se to desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored svega i selektor Italije Roberto Mancini je poručio da ga neće zvati u nacionalni tim dok se ne stabilizuje u ekipi, pa je ovaj fudbaler sam sebi napravio ozbiljan problem.

Nicolo Zaniolo je ove sezone odigrao ukupno 17 utakmica za Romu i ima učinak od dva pogotka i tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi