Omraženi izdajnik zajedno s familijom sprema veliki udarac za Romu
Zaniolo i porodica spremaju tužbu protiv Rome.

Spreman ići na sud

Omraženi izdajnik zajedno s familijom sprema veliki udarac za Romu

E. Ganibegović

Nicolo Zaniolo je od jednog od najomiljenijih igrača Rome postao najomraženiji. Svašta se izdešavalo ovog januara između njega i klupskog rukovodstva, a sada priča poprima novu dimenziju.

Ovaj veznjak je nedavno odbio da igra protiv Spezije, jer je od kluba tražio da ga prodaju Milanu, velikom rivalu Vučice.

Proključala je vrela italijanska krv kod navijača, ali i klupskog rukovodstva i sve je otišlo vrlo daleko.

Klub je htio da ga proda Bournemouthu i čak je prihvatio ponudu engleskog kluba, no Zaniolo tamo nije htio da ide, te ga do kraja sezone vjerovatno očekuje sjedenje na tribinama.

Nakon svega, i sam Jose Mourinho je priznao da žali što ga ima u timu što jasno upućuje na to da do kraja sezone na njega više neće računati.

U međuvremenu, Potomak Tottija, kako je Zaniolov nadimak u Italiji, više ne može da podnese pritisak i spreman je na radikalan korak. Prema pisanju Il Messaggera, porodica italijanskog veznjaka spremna je ići na sud protiv Rome.

Oglasi

Članovi njegove porodice, koji su kontaktirali "armiju advokata", tvrde da je Nicolo Zaniolo "masakriran" od strane kluba, s obzirom na psihički pritisak kojem je bio izložen i zato što je isključen iz tima. 

S druge strane, iz kluba tvrde da su razlozi isključenja bili osnovani i odnose se na neopravdane izostanke sa treninga i odbijanje dolazaka na sastanke. Kao prvi korak, porodica igrača se već obratila Udruženju italijanskih igrača, a predsjednik Umberto Calcagno ih je uvjerio da prati slučaj.

Kako god da se sve ovo oko Zaniola završi, jasno je da je sebi nepovratno srozao ugled, što je svakako veliki minus za nastavak karijere koja je tek na početku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolov ugovor s Romom traje do ljeta 2024. godine, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će ga Vučica pustiti u ljetnom prijelaznom roku.

Ove sezone je Zaniolo nastupio 17 puta za Romu i postigao dva gola uz tri asistencije i to bi trebalo biti to što se njega tiče do kraja sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Ova Roma bas gadan klub,Toti,De Rossi,Dzeko, Zaniolo...
2 1
F1F
Umberto će ovo da " završi" (:-
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi