Paulo Dybala - magija!

Pogodak koji je spasio Romu

Paulo Dybala - magija!

Haris Zilić

Roma je u izobrila plasman u polufinale Evropa lige nakon teškog i uzbudljivog dvomeča protiv nizozemskog Feyenoorda.

U prvom meču Feyenoord je slavio sa 1:0 i u Rimu su imali 1:1 i aktivan rzeultat sve do 90 minute, a onda na scenu stupa Paulo Dybala.

Magičnim driblingom je izbacio odbranu Feyenoorda i postigao pogodak za 2:1 i produžetke.

Magiju Dybale pogledajte OVDJE. Zaista pogodak koji će u narednim danima biti na svim TV špicama.

Taj pogodak je presjekao goste i u produžetku je Roma nokautirala nizozemski klub.

Postigla je Vučica još dvagola. U 102. minuti. Abraham je uposlio El Shaarawya koji pogađa za 3:1 i u tom trenutku ukupnih 3:2 za Romu.

Oglasi

Do kraja utakmice Roma je postigla i četvrti pogodak preko Pellegrinija za 4:1. To je bio konačan rezultat utakmice i Vučica sa ukupnih 4:2 ide u polufinale Evropa lige. Gosti su meč završili sa igračem manje jer je Gimenez u 121. minuti dobio crveni karton.

U timu Rome bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je bio na klupi za rezervne fudbalere.

Plasman u polufinale večeras je osigurao i Bayer iz Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Njemačka ekipa je u revanši savladala belgijski Royale Union SG sa visokih 1:4 i gledajući rezultat iz prve utakmice od 1:1 sa ukupnih 5:2 prošla među četiri najbolja tima u Evropa ligi ove sezone i upravo će odmjeriti snage sa Romom u polufinalu.

U drugom polufinale Evropa lige snage će odmjeriti Juventus i Sevilla.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi