Mourinhov pomoćnik udario u glavu igrača Feyenoorda, sudija ga odmah isključio!

Nevjerovatne scene na Olimpicu

Mourinhov pomoćnik udario u glavu igrača Feyenoorda, sudija ga odmah isključio!

Endin Čaušević

Roma i Feyenoord na rimskom Olimpicu igraju trenutno revanš utakmicu četvrtfinala Evropske lige. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali dosadašnji dio meča obilježio je pomoćni trener rimske ekipe Salvatore Foti koji je isključen jer je udario rukom u glavu igrača Feyenoorda.

Feyenoord je u prvoj utakmici pred svojim navijačima pobijedio sa minimalnih 1:0, te su igrači nizozemskog kluba u Rim doputovali kako bi pokušali odbraniti tu prednost i plasirati se u polufinale.

U prvom poluvremenu bilo je nekoliko dobrih prilika pred oba gola, ali mreže su mirovale. Također, gosti su se više fokusirali na svoj gol, a u prvih 45 minuta bilo je i dosta varnica na terenu.

Vidjeli smo čak pet žutih kartona, a od toga četiri su pokazana gostima. No, ono što je obilježilo prvi dio utakmice jeste pomoćni trener italijanskog kluba Salvatore Foti.

Mourinhov pomoćnik je glavna tema fudbalske javnosti nakon što je isključen na večerašnjoj utakmici u 32. minuti.

Foti je nakon što je lopta izašla u aut udario rukom u glavu jednog od igrača nizozemskog kluba koji je bio pored njega, a tada je nastao pravi haos na terenu između igrača obje ekipe.

Oglasi

Sudija je uspio nekako da smiri strasti, a kada je dobio informaciju šta je Mourinhov pomoćnik uradio bez dileme mu je pokazao direktan crveni karton.

Šta se dešavalo u 32. minuti na terenu Olimpica možete pogledati OVDJE.

Igrač Feyenoorda je nakon auta pokušao ukrasti još nekoliko sekundi tako što je udario loptu, ali ni slutio nije da će Foti tako reagovati i čak ga udariti u pokušaju da dođe do lopte.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Glavni sudija Anthony Taylor je vidio šta se desilo, a i njegov pomoćnik je bio dobro pozicioniran i nije bilo dileme da Mourinhovog pomoćnika čeka direktan crveni karton.

Sigurno je da nas i u nastavku meča očekuje dosta uzbuđenja, ali i varnica na terenu, te velika borba za mjesto u polufinalu Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi