Olimpico je drhtao, a onda eksplozija oduševljenja za Romino polufinale!
FOTO: EPA

Među četiri se plasirao i Bayer Leverkusen

Olimpico je drhtao, a onda eksplozija oduševljenja za Romino polufinale!

Haris Zilić

Uzbuđenja nije nedostajalo i u revanš susretima četvrtine finala Evropa lige, a jedan od gradova koji je bio večeras u centru pažnje je Rim i kultni stadion Olimpico gdje je večeras vladala fenomenalna atmosfera.

Roma je u revanš utakmici četvrtine finala dočekala Feyenoord i lovila zaostatak iz prvog meča kada je nizozemski tim slavio u Rotterdamu sa 1:0.

To je bila i repriza prošlogodišnjeg finala Konferencijske lige u kojem je Roma slavila sa 1:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta borbe, bilo je prilika pred oba gola, ali mreže su mirovale. Gosti iz Nizozemske su imali aktivan rezultat za polufinale sve do 60. minute kada Spinazola pogađa za 1:0.

Roma je u tim trenucima imala rezultat za produžetke i krenula je u napade da dođe do gola koji bi vodio Vučicu u polufinale. Ipak, hladan tuš na Olimpicu u 80. minuti Akcija gostiju, Szymanski je uposlio Igora Paixaoa, a ovaj pogađa za 1:1 i veliko slavlje gostiju.

Do kraja utakmice Roma stiže do drugog gola. Maestralno je u 90. minuti pogodio Dybala za 2:1, to je bio rezultat regularnog dijela i otišlo se u produžetke jer je prvi meč završen 1:0 za Feyenoord, a poznato je novo pravilo da se ne broji gol u gostima.

Oglasi

U produžetku bolja igra Rome i eksplozija Olimpica u 102. minuti. Abraham je uposlio El Shaarawya koji pogađa za 3:1 i ukupnih 3:2 za Romu.

Do kraja utakmice Roma je postigla i četvrti pogodak preko Pellegrinija za 4:1. To je bio konačan rezultat utakmice i Vučica sa ukupnih 4:2 ide u polufinale Evropa lige. Gosti su meč završili sa igračem manje jer je Gimenez u 121. minuti dobio crveni karton.

U timu Rome naš Benjamin Tahirović je bio na klupi za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Plasman u polufinale večeras je osigurao i bundesligaš Bayer iz Leverkusena.

Njemačka ekipa je u revanši savladala belgijski Royale Union SG sa visokih 1:4 i gledajući rezultat iz prve utakmice od 1:1 sa ukupnih 5:2 prošla među četiri najbolja tima u Evropa ligi ove sezone i upravo će odmjeriti snage sa Romom u polufinalu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NaomiSamuel22
Želim svima ovdje reći kako je DR Apata promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u automobilskoj tvrtki i jedva dobivala proviziju da platim račune dok je izvjesna kolegica na umu kupovala kuće. Bila sam zbunjena oko nje jer su joj svi zavidjeli na tome koliko je zaradila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničega posebnog što je učinila drugačijom i gotovo pet godina nisam mogao skupiti hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me tjerala molio sam je da me posavjetuje i odlučio učiti od nje, no ona je rekla da sam bolji na poslu, što me dodatno zbunilo jer je njoj očito bolje. Nakon mnogo razgovora, obavijestila me o dr. Apati koja je izvela njezinu magičnu čaroliju koja ju je učinila izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupila svoju prvu kuću i uštedjela dovoljno novca da pošaljem svoje blizance na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih mogao zamisliti da ću tako brzo posjedovati dom. Hvala DR Apata. Pitajte ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov broj za izravni kontakt WhatsApp / Viber: (+66 81 302 8552) ILI Email: dr ap a t a4 @ g ma i l. co m
0 1
Ne znam zasto sportsportba dozvoljava ovakve reklame preko njihovog sportskog portala, rijec je o ovom NaomiSamuel22, sta kada bi smo svi koristili sportsportba i pravili reklame, umjesto da komentarisemo clanak koji je objavio ovaj portal, ovo nikuda ne vodi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi