Roma gubi strpljenje, Cityju sedam dana da se odluči
Foto: EPA

Džekina budućnost i dalje pod upitnikom

Roma gubi strpljenje, Cityju sedam dana da se odluči

Edmir Škorić

Roma više nema namjeru da se bori oko Edina Džeke, pa je postavila ulimatum Manchester Cityju.

Roma već sedmicama pokušava da potpiše Džeku, ali City teško pušta bosanskohercegovačkog napadača. Brojni pregovori nisu urodili plodom, u Rimu polako gube strpljenje i više ne žele da gube vrijeme.

Naime, sportski direktor rimskog kluba Walter Sabatini odlučio je da ubrza stvari i konkretizira ih. Roma ne da više od 20 miliona eura uz bonuse, to je posljednje što je ponuđeno Cityju i sada je sve na engleskom klubu.

Italijani su jasno poručili Cityju da ima sedam dana na razmatranje i ako u tom periodu ne pristanu da prodaju Džeku, uprava Rome okrenut će se novim opcijama.

Prvenstvo u Italiji počinje 10. avgusta i za Romu i Džeku bilo bi najbolje da se transfer, ako već mora, ostvari prije tog datuma, ali tvrdoglavi su očito na Etihadu. Podsjećamo da se za Džeku zanima i londonski Arsenal, a želi da ga vrati i njemački Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo u Wolfsburug je Džeko stigao do uspona. S Nijemcima je osvojio naslov Bundeslige i bio je najbolji strijelac. Za Vukove je postigao 66 golova u 111 nastupa, da bi 2011. godine prešao u City, gdje je u 130 utakmica zabio 50 golova. Karijeru je počeo u Željezničaru, a nastupao je i za Teplice u Češkoj. 

City ga je u januaru 2011. godine platio 32 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti