Roma i Lazio namjeravaju napustiti Olimpico

Stadion postaje dom reprezentacije

Roma i Lazio namjeravaju napustiti Olimpico

Rimski klubovi Roma i Lazio uskoro bi mogli prestati igrati domaće utakmice na Olimpicu. 

Budući da je Roma još ranije zatražila dozvolu za izgranju vlastitog stadiona, na isti potez će se najvjerovatnije odlučiti i Lazio, dok bi u tom slučaju stadion Olimpico pripao nogometnoj reprezentaciji Italije. 

Vlasnik stadiona je Olimpijski komitet Italije (CONI), a da bi se nagađanja uskoro mogla pretvoriti u stvarnost potvrdio je i predsjednik ovog tijela Giovanni Malago. 

"Kada Roma i Lazio ne budu igrali na Olimpicu, mogao bi da bude postignut dogovor sa Fudbalskim savezom, kao i u Engleskoj. Mi ćemo biti sretni da i Lazio ima svoj stadion, a tom klubu ćemo dati potpuno istu podršku, kao što smo dali i Romi", izjavio je Malago. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je dozvolu za izdradnju novog stadiona dobila u petak poslije niza sastanaka sa čelnicima grada. Sama izgradnja se uglavnom finansira iz privatnih izvora, a stadion koji bi trebao biti izgrađen do 2020. godine vrijedan je oko 1,6 milijardi eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi