Roma i Lazio slavili pobjede, Džeko prekinuo golgeterski post

Italijanska Serija A, 13. kolo

Roma i Lazio slavili pobjede, Džeko prekinuo golgeterski post

U terminu od 15.00 sati danas su odigrane tri utakmice italijanske Serije A u kojima smo vidjeli dvije pobjede domaćina i jednu gostiju.

Roma je na Olimpicu igrala protiv Brescije i pobijedila sa 3:0 zahvaljujući dobro odigranom drugom poluvremenu.

Vučica je do vodstva stigla u 49. minuti susreta kada je nakon ubačaja Pellegrinija iz kornera pogodio Smalling. Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži gostiju a ovog puta je strijelac Mancini.

Nekoliko minuta nakon toga pogodio je i Nicolo Zaniolo, ali njegov gol je poništen zbog ofsajda. Ipak, Roma je uspjela da dođe kasnije do trećeg gola i to preko Edina Džeke. Bh. kapiten se dobro snašao u petercu gostiju i zatresao njihovu mrežu u 66. minuti. Bio je to njegov šesti gol u Seriji A ove sezone.

Roma se nakon ove pobjede probila na 4. poziciju i sada ima 25 bodova, odnosno dva manje od Lazia koji je mjesto ispred.

Lazio je danas pobijedio u gostima Sassuolo sa 2:1 i to u samom finišu meča. Strijelci za Rimljane bili su Immobile i Caicedo, dok je jedini gol za domaće postigao Caputo. Nekadašnji bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je 50' minuta za Rimljane.

U preostalom meču koji je počeo od 15.00 časova, Verona je dobila sa 1:0 Fiorentinu na domaćem terenu. Pogodio je Di Carmine u 66. minuti. Verona je sada na 9. poziciji sa 18 osvojenih bodova, dok je Fiorentina mjesto ispod sa dva boda manje.

Do kraja dana sastaju se Sampdoria - Udinese i Lecce - Cagliari.

Italijanska Serija A, 13. kolo:

Roma - Brescia 3:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo - Lazio 1:1

Verona - Fiorentina 1:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi