Roma ispala, očajni penali Pjanića i Džeke

Kup Italije

Roma ispala, očajni penali Pjanića i Džeke

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome ispali su iz Kupa Italije. Vučicu je nakon penala izbacila ekipa Spezije 4:2 (0:0).

Vučica je bila bolji tim u ovom susretu, ali na kraju su ispali nakon penala.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko pokušaja. Roma je mogla i do vodstva, uspjeli su zatresti mrežu golmana gostiju Chichizole, ali je sudija signalizirao da se Edin Džeko nalazi u ofsajdu.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, a i u nastavku je domaći tim bio konkretniji. Imali su posjed lopte, ali Spezia je se dobro branila.

Nakon 90 minuta igre Roma nije uspjela da zatrese mrežu, te se ušlo u produžetke, a igrači rimskog tima su dobili velike zvižduke s tribina Olimpica.

Prvi produžetak nije donio apsolutno nikakva uzbuđenja. Napadi Rome su bili jalovi, te su se gosti bez većih problema branili. 

Identična situacija je viđena i u nastavku. Spezia je pokušavala izboriti penale, a Roma nije uspijevala da stvori pravu šansu pred protivničkim golom. Na kraju je susret završen bez golova, te se pristupilo izvođenju penala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić i Džeko su promašili penale na otvaranju, gosti su bili jako dobri i na kraju su prošli dalje.

Kup Italije, osmina finala:

Roma - Spezia 0:0 (2:4)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.